Film Review: From Hell

Conclusie:

Als stripgek ben ik bevooroordeeld wat deze film aangaat. Ik ben een groot bewonderaar van Allan Moore en het maakte me niet vrolijk te zien hoe zijn briljante From Hell werd verknipt en verkracht tot deze film. Dat gezegd hebbende moet ik toch proberen een objectief oordeel over deze film te vellen. Je gaat immers de film kijken, en wordt geacht eventuele mentale bagage bij de ingang achter te laten.

Met die instelling als uitgangspunt kan ik niet anders concluderen dan dat From Hell op zichzelf een mooie film is geworden, met een regie en acteer prestaties die bovengemiddeld goed zijn. Ik kan niks zeggen over spanning en dergelijke omdat ik het verhaal al kende, maar ik voelde wel aan dat er zeker kundig geprobeerd wordt de spanning naar het einde van de film op te bouwen.

Het is in mijn ogen jammer dat From Hell het zoveelste voorbeeld is van hoe men er in Hollywood steeds weer in slaagt een goed verhaal vakkundig te slachten in dienst van het "grote publiek". Afgezien daarvan zal From Hell veel mensen goed bevallen en daarom dus dat ik wat milder ben in mijn punten totaal voor deze film.
Persoonlijk zou ik zeggen een 6, maar dat is niet fair tegenover de film.

Score: een 7

In de bioscoop: 7 Maart


Details:USA, 121 minuten
Genre:Thriller/Drama
Regie:Albert en Allan Hughes
Scenario:Allan Moore en Eddie Campbell
Met oa: Johnny Depp, Heather Graham, Ian Holm eva