Film Review: The life of David Gale



Zeven dagen voordat hij geëxecuteerd wordt voor de verkrachting en moord op een mede activiste, besluit gevangene David Gale, bekend anti-doodstraf activist, zijn verhaal te verkopen aan een gerenomeerd tijdschrift. Hij heeft twee eisen, als eerste wil hij vijfhonderdduizend Dollar en als tweede wil hij enkel en alleen praten met reporter Bitsie Bloom.

Bitsie, berucht na een tijdje in de gevangenis te hebben gezeten omdat ze weigerde haar bron te noemen in een kinderporno artikel, besluit de opdracht aan te nemen. Drie dagen lang mag ze twee uur per dag met de gevange praten om zijn verhaal vast te leggen. David Gale vertelt, in de vorm van flashbacks, zijn levensverhaal.



Van zijn tijd als Filosofie Professor aan de universteit en zijn betrokkenheid en inzet in de strijd tegen de doodstraf, tot aan zijn ter dood veroordeling geeft hij elke dag iets meer zicht op wat er gebeurde. David Gale houdt vol onschuldig te zijn en Bitsie en haar stagiar raken steeds meer verstrengeld in het web van leugens dat rondom deze moord gesponnen is.

De jonge journaliste wordt gedwongen haar eigen standpunten omtrent de doodstraf opnieuw te overwegen, om de zoektocht naar de waarheid te kunnen afsluiten