Game Review: Deathrow

Verhaal

Deathrow heeft niet zo zeer een verhaal, eigenlijk is het meer een setting. Uit het intro filmpje kun je opmaken dat het spel zich in de toekomst afspeelt, en dat Blitz de populairste sport is op dat moment. Hele volkstammen kijken het, en het verschilt in dat opzicht dus niet met alle andere hedendaagse sporten. Maar dit is een sport game, dus een verhaal mis je niet..


Speelbaarheid

Deathrow kent twee manieren om een spel te winnen, door goals, en door knock-outs. De besturing heeft dan ook twee modi, namelijk spelen en vechten, en eigenlijk heb je ze allebei snel onder de knie.Er zijn voor elk team special moves in de vechtmodus, maar ook deze heb je zo in de vingers.

Het tempo van een spelletje ligt meteen hoog, maar dat went ook vrij snel. Als je niet druk bezig bent van speler naar speler te wisselen middels de zwarte knop, scheld je ze de oren van het hoofd met de witte (de leukste knop in dit spel).
In de normale speelmodus ben je voornamelijk bezig met springen, passen en schieten op doel. Leuk detail is dat na het scoren de frisbee niet meteen naar de tegenstander gaat, maar dat je deze in de rebound weer terug kunt pakken. Op die manier kun je in principe blijven scoren totdat de tegenstander je dit verhinderd.