Film Review: Monsters Inc.Monsters zijn per definitie gruwelijke, weerzinwekkende, enge beesten. Ze roepen angsten op die diep geworteld liggen in de geesten van kinderen. Zo was het, en zo hoort het altijd te zijn..

Met de komst van de televisie wordt het echter steeds moeilijker om kinderen bang te maken, en de monsters merken de gevolgen hiervan in hun wereld. Energie is schaars en de Monsters maken zich zorgen.

In de wereld van Monsters is er geen enkel monster zo goed in wat hij doet als James P. Sullivan. James (a.k.a Sulley) werkt bij de energie centrale "Monsters Inc", waar kippevel en kinder-geschreeuw wordt omgezet in stroom.Als Sulley op een dag per ongeluk een kind binnen laat in deze wereld, breekt de hel los. Monsters zijn namelijk doodsbang voor kinderen, die nemen volgens de monsters namelijk allerlei enge ziektes mee.

Samen met collega Mike moet Sulley er alles aan doen om de rust in Monster Inc te herstellen. Gaandeweg komen Sulley en Mike erachter dat kinderen niet zo eng zijn als gedacht wordt, en wanneer duidelijk wordt dat er meer achter de toevallige verschijning van het kind in Monster land zit, vinden ze zichzelf in een moeilijke situatie.