Dossier: Aanslagen in Amerika

Roache plaatste op het FOK!forum het volgende verslag, dat we de FP niet wilden onthouden:

Hoi jongens,

We zijn vlak voor de Canadese kust geinformeerd over een storing in de communicatie met Chicago, en daarom moesten we landen in St.John, New-Foundland, een pietepeuterig vliegveldje waar normaliter 2 vliegtuigjes landen. Tijdens de landing zagen we echter al een hele hoop Boeings staan. Toen we stonden werden we als gekken uit dat vliegtuig gehaald (voor de liefhebber UA 967) en met bussen weggebracht naar een ander deel van het vliegveld. De andere vliegtuigen (in totaal 36!!) mochten niet 'leeg'. Even later hoorden we dat er een bom op onze vlucht zou zitten, vandaar dat we meteen ge-evacueerd werden. Na uren wachten, we wisten echt niet wat er aan de hand was, hoorden we het nieuws. Omdat ze dachten dat er nog terroristen aan boord van onze vlucht zaten werden we allemaal een voor een gefilmd en moesten we vertellen wie we waren en waar we vandaan kwamen. Nadat dit gebeurd was werden we met bussen naar de immigratiedienst gebracht, want we moesten dus Canada in. Na weer legitimeren en wachten zijn we naar een ijshockeyhal gebracht, waar de hele bevolking was uitgelopen om te helpen. Geweldig, wat kunnen die lui hier organiseren!! Uiteindelijk zijn we naar een leegstaand gebouw gebracht op het terrein van de Memorial University in St.John, waar veldbedden (heeeel veel) klaarstonden. We kregen eten, handdoeken, dekens, god wat een triest zooitje mensen bij elkaar zeg (wij). Toen zagen we ook de beelden van New York en Washington. De reden dat wij zo uitgebreid geidentificeerd moesten worden is blijkbaar niet een bom geweest, maar het feit dat terroristen onze vlucht bestemd hadden voor de Sears-tower in Chicago. Maar goed, dat hoor je dan weer. Het gonst hier van de verhalen. Het schijnt zelfs dat CNN onze vlucht als vermist heeft gemeld. Maar we leven nog. In totaal zitten er hier verspreid over New-Foundland (hoe schrijf je dat?) ongeveer 7000 gestrandde reizigers. Hoe of wat en wanneer en waarom weten we nog niet, ze gaan er van uit dat ze vanmiddag om 12.00 meer weten. (Het is hier nu 10.15, rare tijdzone met een extra halfuur). Het ziet er in ieder geval wel naar uit dat de Europeanen weer naar Europa gaan.
Wat ben ik blij dat het met zo'n sisser is afgelopen zeg, de hulpverlening is hier geweldig, maar het is doodeng om tussen gierende vliegtuigen door te lopen terwijl het halve leger met machinegeweren klaarstaat. Je moest onder begeleiding piesen, een voor een, dat was leuk.
We beseefen niet helemaal wat er is gebeurd denk ik, want de spaarzame beelden die we hier te zien krijgen zijn steeds dezelfde, een vliegtuig wat in een gebouw vliegt. Dacht eerst dat het een animatiefilm was.
Ik denk dat ik binnenkort weer thuis ben, zal dan wat uitgebreider verslag doen. Ohja, we mochten niks meenemen uit het vliegtuig, dus ik draag al 36 uur dezelfde kleren. Kun je je er iets bij voorstellen!! Maar we konden wel douchen gelukkig, met z'n allen. Beetje warrig, maar ben ook wel een beetje confuus. Tot later

Peter
Bron: FOK!forum