Cyberpunk 2077 Phantom Liberty

Cyberpunk krijgt zijn eerste grote DLC-pakket en dit was te spelen op gamescom. De eerste missie neemt je mee naar de krotten van Dogtown, een nieuw gebied in Night City. Tijdens de intro wordt de toon meteen gezet: de lokale maffia runt de show daar en politie is verre van welkom.

CD Project RED had op haar gamebooth drie savegames klaar staan voor iedereen. Eentje voor iemand die graag schiet, eentje voor iemand die graag vecht en een andere voor iemand die graag springt. Ik had gekozen voor de schietgrage V, want zo ben ik nou eenmaal.

In de eerste paar minuten mag je rondlopen in Dogtown, wat een mix is tussen Chinatown en de Wallen. Veel drugsgebruikers en referenties naar seks en prostitutie. Ondertussen word je door Songbird bijgepraat over wat je moet gaan doen, maar eigenlijk ging het hele verhaal langs mij heen. Dogtown als stad leeft. NPC’s die gesprekken voeren, overal standjes waar je iets kan kopen, posters die veel maar ook niets tot de verbeelding laten. Als het een stad was die ik fysiek kon bezoeken, dan had ik al een ticket geboekt.

Kennelijk komt de president van Amerika op bezoek en die zou je kunnen helpen met iets. Mevrouw komt met het vliegtuig en dit wordt voortijdig uit de lucht geschoten. Uiteraard zie je dit voor je ogen gebeuren. Omdat je nog wat van haar wilt, is het noodzakelijk om haar snel te gaan redden. Dit kan te voet, maar je kunt ook een scooter of auto pakken en er zo snel mogelijk naar toe rijden. Ik ben lui, en aangezien al de demo’s altijd time-based zijn, reed ik er zo snel mogelijk naar toe. Op een gegeven moment moet je wel uitstappen, en pas als je gaat schieten, en verder de menuutjes in duikt, merk je dat CD Project RED een aantal dingen veranderd heeft.

Verder zitten er drie nieuwe radiostations in die je naar harte lust kunt beluisteren. Ook kun je nu vanaf je motor nog beter schieten door de rechter bumper te gebruiken. De Relic Skill tree is aangepast, maar ik kon zo 1-2-3 niet zien wat er dan aangepast is. Gelijktijdig met het DLC-pakket komt ook update 2.0 uit. Deze heeft onder andere de AI van de vijanden veranderd. Deze lijken beter vaker dekking te zoeken, zich terug te trekken als het tegen zit en dan weer te groeperen.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty komt uit op 26 september voor Xbox Series X/S, PlayStation 5 en  PC