Call of Duty: Modern Warfare

Ontwikkelaar Infinity Ward is nog hard aan het werk om voor 25 oktober. Toch krijgen wij beetje bij beetje steeds meer informatie van Activision omtrent deze game. Realisme gaat de boventoon voeren en dat kwam naar voren in de demo die wij mochten spelen.

Wij mochten aan de slag in de nieuwe multiplayermodus Gunfight. Dit is een modus waarbij twee teams van twee man tegen elkaar vechten, in hele smalle en kleine ruimtes. Je hebt maar één leven, en als je dood gaat, moet je wachten tot de volgende ronde. Samen een tactiek doorspreken en je daar ook aan houden is daarom ook aanbevolen.

Om de snelheid erin te houden, duren potjes 'maar' 45 seconden. Is er geen winnaar, dan verandert de gamemodus in Capture the Flag. In het midden van de map komt dan een vlag tevoorschijn en wie die als eerste heeft, heeft het potje gewonnen. En zo speel je meerdere potjes achter elkaar, want het kan zo zijn dat je twee keer knippert met je ogen en dat het potje al voorbij is.

Om de variatie erin te houden, wisselen de wapens na elk potje.Je kiest dus zelf geen wapens meer. Er wordt gerouleerd tussen handvuurwapens, shotguns, snipers, geweren of raketwerpers. Zo zit er voor ieder wat in en is de kans klein dat je favoriete wapen continu beschikbaar is. Als je dus keihard wilt domineren, zul je geoefend moeten zijn in alle wapens. Om het erger te maken, zijn de meeste wapens one-hit kill. Realisme staat hier hoog in het vaandel. Verwacht dus snel en vaak, heel vaak dood te gaan.

We speelden in de nachtversie van de map King. In deze loods was het donker, waren er genoeg obstakels om achter te schuilen en behoorlijk verschil in hoogtes. En nee, je kunt nu geen gekke dubbele sprongen maken of verschillende abilities gebruiken. Je hebt een trappetje en daarmee klim je gewoon omhoog. Deze map had overduidelijk drie banen. Een linksom, een rechtsom en één recht door het midden. Je kunt in een hoekje jezelf verstoppen, maar in beweging blijven en goed om je heen kijken is het advies.

Mocht je overwegen om een RTX-videokaart te kopen, dan is Call of Duty: Modern Warfare de game waarbij je het moet doen. De donkere omgeving en het weinige licht laten zien waarom Ray Tracing zo groot gaat worden. Neon lichtreclame spat nu echt van je beeldscherm af, en een huls van een kogel die uit je wapen komt ziet er prachtig uit. En ja, het is niet iets waar je op let als je hart in je keel bonkt, maar straks wordt deze game in singleplayer zeker de standaard waar je mee kunt testen.

Afgelopen weekend kon iedere PlayStation 4 bezitter de Alpha test aan de slag, en er zullen wel meer van dit soort weekenden komen. Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.