Hyenas

Denk je aan SEGA, dan denk je aan Sonic, Michael Jackson Moonwalker en ook binnenkort HYENAS. Waar wij verleden jaar nog een techdemo zagen, mochten wij nu aan de slag in de gamebooth op gamescom en dat gaf ons wat meer inzichten hoe de game nou daadwerkelijk speelt.


Uitgever Creative Assembly heeft heel wat verschillende games op zijn naam staan, zoals wat games in de Total War- franchise en Alien: Isolation. Nu gaan zij weer een shooter maken, maar niet eentje waarbij je rustig achterover kunt hangen. De game laat zich kenmerken als een Team-Based Extracation  shooter. De game speelt zich helemaal in de ruimte af waar Mars Miljonairs merchandise gestolen hebben van aarde. Jij als piraat wil deze graag terug jatten omdat het waardevol is. Tenminste, in de demo moesten wij Sonic poppetjes jatten ter waarde van 5000 pietermannen.

Nu konden wij eindelijk aan de slag ermee en je merkt meteen dat er twee typen spelers zijn: een die actief jaagt en de ander die parasiteert van anderen. We hadden in de map 3 kluizen die we moesten openbreken en dat leverde best wel wat spanning op. Zodra je namelijk genoeg pietermannekkes hebt verzamelt, wordt het hele speelveld gealarmeerd waar dit team gaat extracten. Nu kun je dan actief gaan jagen op de andere spelers die minder loot hebben om met hun loot dan alsnog te vertrekken, of gaan wachten op de evacuatiepunt waar het andere team met genoeg loot waarschijnlijk gaat vertrekken.

Maar een shooter is niets zonder goed gevoel over de wapens te hebben. En in een game in ruimte is vrijheid van beweging ook belangrijk. Je kunt namelijk met een druk op de knop de zwaartekracht in het ruimteschip uitzetten, waardoor de gameplay ineens een wending neemt. Dan kun je letterlijk iemand kapot knallen van alle kanten. Dat is wel een dingetje waar je aan zult moeten wennen, maar eenmaal onder de knie, dan kun je het continu in zetten in je voordeel.

Of dit een Warzone/Apex Legends killer wordt, dat moet de toekomst uitwijzen. Deze games hebben al een schare fans achter zich staan. Ik weet wel dat ik als trouwe Warzone player deze game goed in de gaten ga houden.