Ghost Recon Breakpoint

Een van de meest opvallende games op Gamescom was toch wel Ghost Recon Breakpoint. En dan niet de singeplayer, maar de gloednieuwe Ghost War-modus. En ja, met zijn vieren tegen een andere groep van vier spelers klinkt niet zo interessant, maar Ubisoft heeft er een ongelofelijk leuke twist aan kunnen geven waardoor ik deze game echt wel de komende maanden ga spelen.

 Op papier is deze modus gewoon weer een twist op het Battle Royale principe. Zet een paar spelers in een iets te kleine map en laat hun het uitvechten. Gooi er een standaard klasse systeem in zoals een Assault, Sharpshooter, Panther en Field Medic en je creëert wat diepgang. Vergeet niet de standaard perks erin te gooien, wat level systemen en een speciale ablility en je hebt de basis wel te pakken.

 

De diepgang zit hem echter in twee verschillende punten. In je eentje kun je niet een geheel team aan. Lone Wolfs worden meteen afgestraft. Want zodra je eenmaal op de radar van de vijand staat, is het een kwestie van tijd tot je opgejaagd wordt. Je bent namelijk een tijd te volgen voor iedereen in het team, dus je hebt niet echt een kans om daaraan te ontsnappen. Echter, je kunt dit natuurlijk ook tegen hun laten werken. Terwijl ze jou opjagen kan jouw team ze natuurlijk in de val lokken.

 

Dit is natuurlijk een van de technieken die je kunt gebruiken. Communicatie en strategie besprekingen zijn namelijk een kernfactoren die het verschil maken tussen een potje winnen of een potje verliezen. Waar is iedereen, wat gaat iedereen doen, hoe kun je elkaar rugdekking geven, waar is de vijand en hoe ga je hun te lijf. Maar vooral, waar zijn de lijken gebleven. Maar Oscar, dood is toch dood? Ja, maar je gaat niet dood. Je kunt tijdens een potje op elk moment weer tot leven gewekt worden! En om het erger te maken, je kunt dit zelfs met een drone doen. Je kunt dus zelfs aan de andere kant van de map je teammaten weer tot leven wekken.

Toen ik me dat ineens realiseerde, was mijn cynisme als sneeuw voor de zon verdwenen. Door deze simpele maar doeltreffende actie toe te voegen aan deze modus wordt het ineens een stuk ingewikkelder om te winnen. In je eentje kun je dus heel je team weer tot leven wekken terwijl je ergens in een bosje uit het zicht probeert te blijven. Om te voorkomen dat je dit eeuwig doet, wordt er na een bepaalde tijd wel het spelveld kleiner gemaakt net zoals andere Battle Royale games dit doen. 

 

Ik kan met een grote glimlach zeggen dat ik mij prima vermaakt heb met deze modus. De twee uren dat ik deze modus mocht spelen vlogen voorbij en ik kan niet wachten totdat ik de game in handen krijg. Ghost Recon Breakpoint komt op 4 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4, Google Stadia en pc.