FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 september 2023

Random Pics van de Dag #1032

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

The Bradge bij Roddelpraat

uPDATE

Ook vandaag was hij weer te gast

Oeeeeeeeeeh is dat even genieten!! Braddie is alweer te gast bij Roddelpraat, kijk je mee?

UPDATE: HIER ISTIE DAN

Youtubefenomeen, TikTokster, legende, hunk, muziekdokter, bourgondier: The Bradge is morgen te gast bij Roddelpraat!

Het gaat gebeuren, de gast der gasten gaat in gesprek met Jan Roos en Dennis Schouten, ga jij kijken?

Herrada zorgt voor eerste Spaanse overwinning in Vuelta in etappe elf

Jesús Herrada is de winnaar geworden van de elfde etappe in de Vuelta. De Spanjaard van Cofidis toonde zich de beste op La Laguna Negra. In een sprintje bergop won hij voor Romain Grégoire en Andreas Kron. In het peloton werd er vooral naar elkaar gekeken en blijft Sepp Kuss aan de leiding staan in het algemeen klassement.

De renners moesten in de elfde etappe ruim 160 kilometer afleggen. De eerste 150 kilometer waren vlak, waarna er een aankomst lag bovenop de La Laguna Negra. Het was in het eerste uur lang wachten voordat de juiste vertrok, maar uiteindelijk vertrokken er 29 renners. Snel werd duidelijk dat de winnaar voorin zou zitten.

Op de slotklim bepaalde Filippo Ganna het tempo voor zijn kopman Geraint Thomas. In de laatste kilometer probeerde Jonathan Caicedo het, maar de renner uit Ecuador haalde het niet op het einde. Jesús Herrada had zijn inspanning beter gepland en de Spanjaard pakte de zege in de ronde van zijn thuisland. Hij won voor Romain Grégoire en Andreas Kron. Thomas moest het afleggen in de sprint en kwam pas als vijfde over de streep.

In het peloton was er een wapenstilstand. Niemand van de klassementsrenners ondernam iets en er kwamen in de top van het klassement geen verschillen.

Alles is FOK!ked up in nieuwe trailer voor Gen V

Mocht je vrezen dat Gen V, de spin-off van The Boys, misschien een bravere variant is op het grove superheldendrama omdat het om jongere personages gaat, fear not! De nieuwe trailer voor de serie laat zien dat het niet gek genoeg kan.

Gen V speelt zich af in de duistere wereld van The Boys en breidt zich uit naar de Godolkin Universiteit waar studenten worden opgeleid tot de nieuwe generatie helden (idealiter met lucratieve sponsorcontracten). Men weet wat er gebeurt als superhelden slecht worden, maar niet alle superhelden beginnen corrupt. Naast de gebruikelijke struggles op de universiteit worden deze jongeren geconfronteerd met (letterlijk) explosieve situaties. Terwijl de studenten strijden om populariteit en goede cijfers, is duidelijk dat er veel meer op het spel staat, zodra er superkrachten een rol spelen. Als de groep jongeren ontdekt dat er iets groots en sinisters aan de hand is op school, worden ze op de proef gesteld: worden zij de helden of de schurken van hun verhaal?

Gen V is vanaf 29 september te zien op Prime Video.

Gauff en Muchova met speels gemak naar halve finales US Open

Tennisster Coco Gauff heeft zich opmerkelijk simpel geplaatst voor de halve finales van de US Open. De als zesde geplaatste Amerikaanse, verliezend finaliste in 2021 en nog altijd maar 19 jaar, had geen kind aan de Letse Jelena Ostapenko (20): 6-0, 6-2.

De andere kwartfinale van de avond was overigens ook niet bepaald een wedstrijd waarvoor men op het puntje van de stoel zat. De Tsjechische Karolina Muchova (10) speelde tegen Sorana Cirstea uit Roemenië (30), die na veertien jaar eindelijk haar tweede Grand Slam-kwartfinale speelde, en won bijna net zo makkelijk als Gauff: 6-0, 6-3.

De vooralsnog ongenaakbare Wit-Russische Aryna Sabalenka (2) speelt woensdagavond tegen de Chinese Zheng Qinwen (23), terwijl Marketa Vondrousova uit Tsjechië (9) het opneemt tegen thuisspeelster Madison Keys (17).

Djokovic soepel naar halve finales US Open, Shelton voor het eerst bij laatste vier

Tennisser Novak Djokovic staat weer eens in de halve finales van een Grand Slam-toernooi. De Servische nummer twee van de plaatsingslijst was in New York in de kwartfinales van de US Open een maatje te groot voor de als negende geplaatste Amerikaan Taylor Fritz: 6-1, 6-4, 6-4.

In de andere kwartfinale die dinsdagavond af werd gewerkt, en die tot in de Nederlandse woensdagochtend duurde, was er een Amerikaans onderonsje te zien. Frances Tiafoe (10) nam het op tegen Ben Shelton, die zijn verrassende kwartfinaleplek op de Australian Open een nog mooier vervolg gaf: hij won met 6-2, 3-6, 7-6 (7), 6-2 en plaatste zich voor het eerst voor de halve finales van een Grand Slam-toernooi.

Woensdagavond worden de andere twee kwartfinales gespeeld. Carlos Alcaraz (1) uit Spanje neemt het dan op tegen de Duitser Alexander Zverev (12), terwijl Daniil Medvedev (3) en Andrey Rublev (8) een Russisch onderonsje uitvechten.

OM eist celstraf voor voetbalgeweld bij amateurwedstrijd

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft celstraffen geëist tegen twee mannen van 32 en 25 jaar uit Velsen. Het OM acht bewezen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging tijdens een voetbalwedstrijd tussen twee amateurclubs op 3 oktober 2020 in IJmuiden. Daarbij raakte een grensrechter ernstig gewond met blijvend oogletsel tot gevolg.

Tegen een derde verdachte is een werkstraf geëist, voor een vierde verdachte vrijspraak.

Wedstrijd
Op zondag 3 oktober 2020 speelt voetbalvereniging VV IJmuiden tegen SV Overbos uit Hoofddorp. Een amateurwedstrijd tussen volwassen mannen met, ondanks corona, publiek langs de lijn. De assistent-coach van het uitspelende team valt in als grensrechter. Wanneer iemand uit het publiek een beledigende opmerking maakt richting de keeper van SV Overbos, zijn zoon, spreekt de grensrechter hem daarop aan. Er ontstaat onenigheid, waarbij de grensrechter omringd door thuisspelers en supporters wordt geslagen en geschopt, terwijl hij op de grond ligt. Ook schopt een speler van VV IJmuiden een speler van SV Overbos van achteren in zijn nek.

Onderzoek
Direct na de geweldsuitbarsting wordt de wedstrijd gestaakt en wordt melding gedaan bij de KNVB. Daarnaast doet het slachtoffer aangifte bij de politie, die de zaak daarna heeft onderzocht. Tijdens dat onderzoek zijn meerdere personen (voetballers uit beide teams en supporters langs de lijn) als getuige gehoord. Die getuigenverklaringen, samen met andere bewijsmiddelen, hebben ertoe geleid dat er vier personen als verdachte zijn aangemerkt: drie spelers van de thuisspelende club en één toeschouwer.

Impact
Als gevolg van deze mishandeling heeft de grensrechter blijvend letsel aan zijn linkeroog opgelopen, waardoor hij minder zicht heeft. Het slachtoffer heeft bij de politie verklaard over de dreiging die uitging van het groepsgeweld. Zelfs nadat teamgenoten hem uit de gewelddadige groep trokken, werd hij bedreigd. Volgens het OM hebben de verdachten hiermee ernstig inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer.

Eis
Het OM acht bewezen dat twee van de vier verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan openlijk geweld. Een van hen wordt verweten dat hij meermaals op de grensrechter insloeg terwijl die op de grond lag. Tegen hem eist het OM acht maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De tweede verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor een ‘high kick’ in de rug van een speler van SV Overbos. ‘Een laffe daad’, aldus de officier ter zitting, ‘want deze speler van Overbos wilde de boel juist sussen’. Tegen hem eist het OM zes maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk. Bij de derde verdachte komt het OM uit op een werkstraf van 120 uur vanwege eenvoudige mishandeling. Hij deelde de eerste klap uit aan de grensrechter. Voor de vierde verdachte eiste het OM vrijspraak, vanwege het ontbreken van wettig bewijs.

Boodschappen lijken niet meer in prijs te stijgen, groente zelfs iets goedkoper

Data- en onderzoeksbedrijf Hiiper concludeert dat de trend van voortdurend stijgende prijzen in supermarkten tot een einde is gekomen. Op verzoek van de NOS heeft het bureau een nieuwe analyse gemaakt van supermarktprijzen en kassabonnen.

In vergelijking met maart zijn consumenten nu goedkoper uit bij de kassa voor veel producten. Er lijkt echter geen teken te zijn dat de prijzen op lange termijn terugkeren naar het niveau van vóór de stijgende inflatie. “In totaal betalen consumenten nog steeds meer dan 11 procent voor hun boodschappen dan vorig jaar”, zegt Joep Smeets, directeur van Hiiper.

Voor het onderzoek zijn opnieuw de prijzen van producten bekeken, waarbij dagelijkse boodschappen meer gewicht hebben gekregen dan producten die minder vaak worden gekocht. Uit het onderzoek blijkt dat twee maanden geleden alleen komkommers, aardbeien, aubergines en meloenen goedkoper waren in vergelijking met een jaar geleden.

De prijzen voor groenten en fruit zijn nog dalende. Momenteel is een komkommer zo'n 10 procent goedkoper dan een jaar geleden. Vergeleken met maart dit jaar is de prijs van een komkommer met 34 procent gedaald. Tomaten, broccoli en bananen zijn echter nog steeds duurder dan een jaar geleden, en dit wordt slechts gedeeltelijk veroorzaakt door seizoenseffecten. Zuivel, kaas en eieren zijn 3 procent goedkoper dan in maart.

Diepvriesproducten zijn 16 procent duurder dan een jaar geleden. Hetzelfde geldt voor koek en chocolade, wat waarschijnlijk het gevolg is van de hoge prijzen van cacao en suiker. 

Een aantal supermarkten promoten momenteel meer hun huismerken.

Het nutteloze feitje van de dag: lange fiets

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Fietsen kennen we wel in Nederland maar voor de langste fiets moeten we naar Australië. Want wist je dat Bernie Ryan een fiets bouwde van 47,5 meter. Om het record op zijn naam te krijgen moest hij er natuurlijk wel een stukje mee fietsen en dat lukte!

Oekra´ne pakte ruim 20.000 mannen op die wilden ontsnappen aan dienstplicht

Sinds de Russische invasie ruim anderhalf jaar geleden begon, hebben Oekraïense grenswachten naar eigen zeggen voorkomen dat meer dan 20.000 dienstplichtige mannen het land ontvluchtten. 

“In totaal hebben de grenswachten sinds 24 februari vorig jaar ongeveer 14.600 mensen gearresteerd die Oekraïne illegaal wilden verlaten”, zei grenswachtwoordvoerder Demchenko op televisie. Daarnaast werden ongeveer 6.200 mannen opgepakt met vervalste uitreisvergunningen.

Vluchtelingen worden vooral opgepakt aan de 'groene grens'.
Veel Oekraïners proberen de militaire dienst te ontlopen. Demchenko zei dat vluchtelingen vooral werden gesnapt aan de 'groene grens' met Roemenië en de Republiek Moldavië. Het gaat dan met name om mannen tussen de 18 en 60 jaar. De autoriteiten hadden eerder meegedeeld dat alleen al in de rivier de Tyssa (Theiss), die Oekraïne van Roemenië en Hongarije scheidt, minstens 19 mannen waren verdronken. Sommigen vroren dood tijdens hun vluchtpoging door de Karpaten.

Aan het begin van de oorlog werd een algemene mobilisatie bevolen, inclusief een verbod om het land te verlaten voor dienstplichtige mannen tussen de 18 en 60 jaar. Volgens het EU-statistiekbureau Eurostat zijn echter ruim 650.000 Oekraïense mannen tussen 18 en 64 jaar als vluchteling geregistreerd in de 27 EU-landen en in Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein.

Pro Asyl benadrukt het recht om militaire dienst te weigeren
De manier waarop de Oekraïense regering omgaat met gewetensbezwaarden blijft kritiek ontvangen. De woordvoerder van het vluchtelingenbeleid van de mensenrechtenorganisatie Pro Asyl, Alaows, zei op Deutschlandfunk dat iedereen het recht heeft om militaire dienst te weigeren.

Hij veroordeelde de overwegingen van de Oekraïense regering om bij de EU-landen een aanvraag in te dienen voor de uitlevering van dienstplichtigen die het land illegaal hebben verlaten. Alaows verwees naar een Europese richtlijn die stelt dat alle mensen uit Oekraïne tijdelijke bescherming zullen krijgen – dit geldt ook voor mannen.

Aantal Utrechtse scholen stopt met de vrijwillige ouderbijdrage

Voorlopig zal er geen vrijwillige ouderbijdrage worden gevraagd op 25 basisscholen van de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU). Deze beslissing is genomen omdat de financiële bijdrage op deze scholen onevenredig in hoogte verdeeld is, wat invloed heeft op de extra schoolactiviteiten die kinderen kunnen doen.

Door het wegvallen van de extra kosten voor ouders hoopt de scholengemeenschap deze ongelijkheid te verminderen.

Mensenhandelaren rekruteerden Cubanen om voor Rusland in Oekra´ne te vechten

Cuba heeft een criminele organisatie in mensenhandel opgerold. De mensensmokkelaars dwong Cubanen om voor Rusland te vechten in de oorlog tegen Oekraïne, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De verklaring van het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op maandagavond, bevatte weinig details, maar omschreef dat de mensensmokkelaars Cubanen zowel op het Caribische eiland zelf als in Rusland recruteerden.

“Het ministerie van Binnenlandse Zaken… werkt aan het buiten werking stellen van een mensenhandelnetwerk dat opereert vanuit Rusland om Cubaanse burgers die daar of in Cuba wonen te integreren in het Russische troepen die deelnemen aan oorlogsoperaties in Oekraïne”, aldus de Cubaan. 

Het Russische ministerie van Defensie reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar. 

Rusland heeft vorig jaar een plan aangekondigd om de omvang van zijn strijdkrachten met meer dan 30 procent te vergroten tot 1,5 miljoen gevechtspersoneel, dat is een bijna onmogelijke te behalen doel door de zware verliezen in de oorlog. 

Eind mei meldde een Russische krant in de stad Ryazan dat verschillende Cubaanse burgers contracten hadden getekend met de Russische strijdkrachten en naar Oekraïne waren verscheept in ruil voor het Russische staatsburgerschap. Het is nog niet duidelijk of de verklaring van het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verband houdt met dit nieuwsbericht uit Ryazan.

Rusland, dat sterke politieke banden onderhoudt met het communistische Cuba, is lange tijd een belangrijke bestemming geweest voor Cubaanse migranten die aan de economische stagnatie in eigen land wilden ontsnappen.

De ministers van Defensie van Cuba en Rusland bespraken eerder dit jaar de ontwikkeling van gezamenlijke 'technisch-militaire' projecten tijdens een bijeenkomst in Moskou. Maar de regering van de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel ontkent elke betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne. 

“Cuba maakt geen deel uit van de oorlog in Oekraïne”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond. “(Cuba) treedt op en zal blijven optreden tegen iedereen… die deelneemt aan enige vorm van mensenhandel met als doel Cubaanse burgers als huurlingen te rekruteren om wapens te gebruiken tegen welk land dan ook.” 

Cuba zei dat het al begonnen is met het vervolgen van zaken waarin zijn burgers tot gevechten in Oekraïne zijn gedwongen. Ogen baby kleuren van bruin naar blauw na COVID-19 behandeling

De ogen van een babyjongetje veranderden tijdelijk van donkerbruin naar helderblauw nadat hij een in Thailand gebruikelijke COVID-19-behandeling had gekregen. Bij het zes maanden oude kind uit Thailand werd de diagnose COVID-19 gesteld nadat hij een dag lang koorts had en hoestte, zoals beschreven in een casus gepubliceerd in het medische tijdschrift Frontiers in Pediatrics.

Het kind kreeg favipiravir voorgeschreven, de antivirale behandeling die in 2022 door het Thaise ministerie van Volksgezondheid werd goedgekeurd voor kinderen met milde tot matige symptomen. Zijn moeder schrok toen de ogen van haar zoontje ongeveer 18 uur nadat hij met de medicatie was begonnen, van donkerbruin ineens helderblauw waren geworden. De bezorgde moeder nam contact op met medische professionals en kreeg de opdracht de behandeling onmiddellijk te stoppen. 


Geen meerjarig energiecontract meer met zonnepanelen op je dak

Met zonnepanelen op je dak kun je bij veel energieleveranciers geen meerjarig contract met vaste prijzen meer afsluiten. Voor huishoudens zonder zonnepanelen is dat geen enkel probleem.

Bij Essent en Eneco, twee van de “grote drie” energiebedrijven, kunnen klanten met zonnepanelen op hun dak momenteel niet kiezen voor een driejarig contract met vaste prijzen. Ook bij Oxxio en Energiedirect is deze mogelijkheid op dit moment niet beschikbaar. Het afsluiten van éénjarige contracten is geen probleem.

Er is een duidelijke verandering opgetreden voor zonnepaneelbezitters in de afgelopen tijd. Vandebron kondigde vorige maand al aan dat zij een heffing zouden invoeren voor klanten die energie terugleveren aan het net, iets wat vrijwel iedereen zonder thuisbatterij voor hun zonnepanelen doet. Je kunt, zeker op een zeer zonnige dag, niet altijd alle opgewekte stroom direct gebruiken. 

Energieaanbieders hebben momenteel grote moeite met de overvloed aan teruggeleverde zonne-energie. De onvoorspelbare en onregelmatige stroomtoevoer van huishoudens naar het elektriciteitsnet maakt het namelijk lastig om het netwerk in evenwicht te houden. Wanneer er een overschot aan energie wordt geleverd, moet elders een energiecentrale worden uitgeschakeld of minder hard draaien. Hiervoor moet een compensatie worden betaald, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Deze kosten worden ook wel onbalanskosten genoemd.

Leider van rechtse Proud Boys Tarrio veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf

De voormalige leider van de extreemrechtse Amerikaanse militie Proud Boys, Enrique Tarrio, is door een rechtbank in Washington veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf. Aanklagers hadden 33 jaar tegen hem geëist.

Het is de hoogste straf tot nu toe in verband met de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Tarrio werd schuldig bevonden aan het leiden van de aanval, ondanks dat hij niet persoonlijk aanwezig was. Volgens Amerikaanse media heeft zijn advocaat hoger beroep aangekondigd.

Beschreven als een haatgroep, zijn de Proud Boys in twee landen aangewezen als terreurgroep: Canada en Nieuw-Zeeland.

Tijdens het proces eerder dit jaar zei de Amerikaanse assistent-advocaat Jason McCullough dat de beklaagden in de dagen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 waren begonnen “op te roepen tot actie, op te roepen tot oorlog, als hun favoriete kandidaat niet werd gekozen”.

Voordat de rechter zijn vonnis uitsprak, legde Tarrio een berouwvolle verklaring af, waarin hij zijn excuses aanbood aan de politie, burgers van Washington DC, politici en zijn familie voor de gebeurtenissen van 6 januari en zijn daden. "Aan de mannen en vrouwen van de wetshandhaving: het spijt me", zei Tarrio.

"Ik heb altijd geprobeerd mezelf aan een hogere standaard te houden, maar dat is niet gelukt", zei hij. "Ik heb jammerlijk gefaald. Ik vond mezelf moreel boven anderen en deze rechtszaak heeft me vernederd."

Tijdens zijn verklaring probeerde Tarrio zijn daden in de aanloop naar 6 januari uit te leggen, waarbij hij zei dat zijn gedachten aanvankelijk werden vertroebeld door woede over het feit dat zijn kandidaat de verkiezingen had verloren en dat dit werd versterkt door de berichten in de media.

Tarrio probeerde ook zijn politieke betrokkenheid te bagatelliseren door te zeggen dat hij niet van plan was de resultaten van de verkiezingen op 6 januari te veranderen, maar dat hij alleen van plan was om op een evenement te gaan spreken om Donald Trump en zijn vrienden te steunen.

"Ik ben geen politieke fanaticus", zei hij. "Als ik thuiskom, wil ik niets meer te maken hebben met politiek, groepen, activisme of bijeenkomsten." 

Aanhangers van de toenmalige president Trump bestormden in januari 2021 het Amerikaanse Capitool in een poging te voorkomen dat de verkiezingsoverwinning van Trumps opvolger Biden zou worden bevestigd.

Er zijn ruim 1.100 verdachten aangeklaagd in verband met de incidenten in Washington. Ruim 600 van hen zijn al veroordeeld. 

Chinezen

Tijdens een vakantie in Kroatië met mijn vrouw bezochte we de beroemde Plitvice Meren waar houten looppaden in de kust van het meer gemaakt waren. Maar eerst moesten we een krankzinnige steile afdaling van een paar honderd meter maken. Ik zag een zeer oude Chinese man in het begin van de afdaling waarvan wij zeker wisten dat hij nooit levend beneden zou komen.

FOK! Wat een weer: hitte

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

We gaan eens wat schrijven, het is warm voor de tijd van het jaar, lokale hittegolven zijn niet uitgesloten. In De Bilt kwam het sinds de metingen nog nooit tot een hittegolf in september. Wel is er 6 maal een regionale hittegolf geweest in september waarvan de laatste in 2016. Over het weer vandaag is weinig te vertellen: warm, zonnig en amper wind. De temperatuur komt uit rond de 30 graden, op de wadden blijft het steken op 26 graden. In de loop van volgende week wordt het pas wat koeler met 24 graden.

Ik zou zeggen werk vooral niet te hard, drink voldoende en zulks. Over een hitteplan heb ik gek genoeg nog niets gehoord, wat best wel zou mogen met deze temperaturen. Wat scheelt is dat de zonkracht niet meer zo sterk is omdat deze minder lang boven de horizon staat, hierdoor koelt het in de avond flink af en zijn de ochtenden niet heel warm. Overdag is belangrijk om voldoende te drinken want het zweet loopt zo je bilnaad in. En kijk ook even om naar de ander zoals ouderen, kinderen en andere kwetsbare levensvormen, dus ook de dieren! 

Wat ik al zei, voorlopig houdt de hitte nog even aan, maar morgen ben ik er weer. Tot dan!


Lekker uitwaaien aan het strand in Bergen aan zee. (Foto: DJMO)
Lekker uitwaaien aan het strand in Bergen aan zee. ((Archief)Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Vuelta: Etappe 11 - Weer Jumbo-dominantie bergop?

De tiende etappe van de Vuelta a España, een grofweg 25 kilometer lange tijdrit, leverde niet verrassend een overwinning op voor Filippo Ganna, terwijl Remco Evenepoel het van de klassementsrenners het best deed - ook niet verrassend. Sepp Kuss behield echter met glans de rode leiderstrui, die mag hij vandaag verdedigen.

De heren krijgen een 163 kilometer lange rit voorgeschoteld, te beginnen in Lerma. Daar zet men even voor half twee koers over een redelijk typisch Spaans landschap, met het nodige op-en-neerwerk, zoals we ook in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen zien.

Na de vrij forse aanloop komen we uit bij het letterlijke hoogtepunt van de dag: La Laguna Negra, een 6,5 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage richting de zeven procent, en met de finishlijn op de top. Daar wordt men tussen kwart over vijf en kwart voor zes verwacht, het laatste half uurtje kijken is in principe ruim voldoende - Eurosport is vanaf 14.30 uur live.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
PokÚmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.