Gears 5

Gears 5 wordt natuurlijk het grote vervolg in de langlopende serie. Wij mochten alvast een kijkje nemen achter de schermen om wat sappige details van de Horde mode te zien. En dat is toch een mooi vervolg geworden op de populaire mode in Gears of War 4.

 

Voor diegenen die de Horde-mode niet kennen: In Horde mode vecht je met 5 anderen tegen vijanden die je aanvallen in groepen, genaamd waves. Elke wave heeft een begin en een einde en daartussen zitten korte pauzes waarin je even tot adem kan komen. In Gears 5 gaat dit tot 50 ronden, en elke ronde wordt steeds zwaarder en zwaarder. Tijdens de pauzes kun je een basis uitbouwen, zodat je het een beetje makkelijker krijgt. Een potje kan tot drie uur duren.

 

Om je het leven een beetje makkelijker te maken, heeft elke personage zijn eigen specialiteiten. Zo kan de JD bijvoorbeeld artillerie op vijanden laten schieten, oudgediende Marcus kan directe headshots maken en kan Fahz door muren heen schieten. Als je goed samen speelt, dan kan dit er natuurlijk in uitmonden dat je samen een dodelijk team wordt en je die 50 ronden makkelijk overleeft. 

 

Naast deze specialiteiten zijn er ook kaarten te verdienen. Hoe langer je met een kaart speelt, hoe meer punten deze krijgt en hoe beter deze wordt. Deze kaarten kun je aan een willekeurig persoon hangen. Hetzelfde geldt voor wapens, hoe meer je schiet met een bepaald wapen, hoe beter je personage met het wapen wordt en uiteindelijk krijg je een mooi gouden wapen.

 

Jack is misschien wel het leukste personage dat er is. In de vorige games was hij altijd de ondersteuning van Marcus en de rest en dat is hij nu ook. Zo kan hij wapens oppakken en aan anderen geven, vijanden aanwijzen en ze tijdelijk uitschakelen. Omdat Jack geen benen heeft en rondvliegt, kan hij dus ook over van alles heen vliegen. En hij heeft nog een ander truukje; hij kan tijdelijk vijanden overnemen. 

 

Een ander coole feature is dat je nu in de stijl van Halo de moeilijkheidsgraad in zijn geheel kan aanpassen. Wil je wel of niet kunnen respawnen, hebben vijanden wel of geen granaten, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook kun je je basis verplaatsen naar andere delen van de map. Handig als de vijanden vanuit een andere positie komen. En als je maar genoeg geld neerlegt kun je ook met twee Halo-personages spelen en Sara o’Conner spelen als te zien in Terminator Dark Fate.

Gears 5 komt uit op 6 september als je Game Pass Ultimate hebt of de Gold-edition hebt besteld. De rest moet wachten tot 10 september.