Kalypso: Tropico 6, Commandos 2HD en Praetorians HD

Kalypso heeft een aantal games voor ons in petto die wij allemaal al kennen. Op Gamescom konden wij aan de slag met Tropico 6 , Commandos 2 HD en Praetorians HD.

Tropico 6

Tropico 6 is natuurlijk er al voor de pc, en komt aan het einde van september uit voor Xbox One en PlayStation 4. Beide worden geoptimaliseerd voor de krachtigste console, zodat je straks in 4K je land kunt dicteren. De reden waarom hij niet tegelijk met de pc-versie is uitgebracht, is dat de console-versie zijn eigen aangepaste engine heeft. 

De console-versie zal een speciale tutorial hebben om te leren omgaan met de controllers. Deze is ook zeer aan te raden, want ik kwam er zo 1-2-3 niet zo uit met een Xbox controller. Gelukkig worden de meeste keuzes gemaakt door middel van een keuzecirkel, dus dat gaat redelijk snel. Het leukste van Tropico 6 is dat je de mogelijkheid hebt om geheim agenten naar andere landen te sturen zodat je nu bezienswaardigheden kunt stelen. Deze geven bepaalde voordelen aan je land. 

Tropico 6 komt op 27 september uit voor Xbox One en PlayStation 4. De game is sinds maart voor pc verkrijgbaar. 

 Commandos 2 HD

De klassier is terug en gaat volledig in HD. En dat is het. Het gaat om een volledige remake van de klassieker en behalve een boost in de polygonen en textures, zal er niets aan veranderd worden. De game gaat volledig in Unity Engine gebouwd worden met 1080P resolutie en widescreen support. 


Mocht je dus het origineel moeilijk vinden, dan ga je dit deel ook moeilijk vinden. En nee, je kunt nog steeds niet tussentijd je game opslaan. Mocht dit deel aanslaan in de verkopen, dan kan er ook een HD versie van Commandos 3 komen.  Anders dan voorheen is Commandos voor het eerst beschikbaar op PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iPad en Android-tablet. De game komt ergens aan het einde van 2019 uit. 

Praetorians HD

Een andere remaster is Praetorians. Net als Commandos 2 HD krijgt deze alleen een visuele update. In deze game speel je de slagvelden van Julius Caesar na, maar ook van de andere kant van het slachtveld. 

Net als toen kun je kiezen tussen drie verschillende volkeren: Romeinen, Egyptenaren of Galliërs. Elk van deze volkeren heeft voor- en nadelen. Romeinen zijn robuust en zeer snel makkelijk in te maken, maar ook langzamer en defensiever. Galliërs zijn zeer slagvaardig in het veld, maar duurder, Egyptenaren zijn goedkoop, hebben een snelle cavalerie, maar zijn ook gemakkelijker te verslaan. 


Praetorians richt zich echt op gevechten en het managen van je troepen, en niet zo zeer op grondstoffen. In de meeste "real time" strategie spellen moet hout, voedsel, goud, steen worden verzameld en wordt dat weer opgebruikt als troepen worden gecreëerd, maar in Praetorians hoeft het niet. 

Praetorians HD komt aan het einde van dit jaar uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.