Lowlands 2017: keuzes, keuzes

4. Zondag

Nu nog even niet aan denken. De laatste dag Lowlands alweer. Waar dan wel aan denken? Aan de ontzettend mooie rij aan acts die op de podia zullen staan. En blijven puzzelen uiteraard.

Halsey vs. #W?TF!:

Nadat het Noord-Nederlands Orkest de Alpha warm heeft gespeeld is het de beurt aan Halsey om het stokje over te nemen. De afgelopen jaren heeft ze met een aantal succesvolle soundtracks vooral het bioscoopgaand publiek weten te triggeren. Maar ook voor een samenwerking met popidool Justin Bieber draait dit Amerikaanse multitalent haar hand niet om. Een welverdiend plaatsje in de Alpha, dus. Voor de verrassing van het weekend is het hollen geblazen naar de Bravo, want toen het definitieve programma bekend werd gemaakt stond daar opeens "#W?TF!", en niemand weet wat het is. Vorig jaar was de mystery act een albumsessie van Jett Rebel, dus het is afwachten geblazen wat de organisatoren dit jaar voor ons in petto hebben.

Migos vs. The Pretty Reckless:

Hij was al langer bekend bij een rapminnend publiek, maar werd door de mainstream opgepikt door de feature op Katy Perry's 'Bon Appetit', waarop hij een harde dimensie toevoegt. De Bravo mag zich opmaken voor een flink potje sociale spiegeling, maar vooral op een heel dik live-optreden. In de Heineken kan er flink met haren door de lucht geschud worden. Daar neemt namelijk een band tegelijkertijd met Migos het publiek mee in hun kolkende verzameling muziek. The Pretty Reckless is een band die in ieders emo-fase wel eens voorbij is gekomen en heeft vooral met 'Make Me Wanna Die' zich bewezen dat er meer in zat. En dat willen wij graag zien!

Flume vs. Nicolas Jaar:

2014, Bravo. Moshpit bij een electronic dance-act? Het kan bij Flume. En het is dan natuurlijk hopen op een herhaling van zo'n stunt, drie jaar later, alleen mag de Australische dj het dit keer op het hoofdpodium proberen. Het is genieten geblazen bij Flume's optredens over de hele wereld voor een wijd publiek, dus hier wil je bij zijn. In de Bravo neemt haast direct na het optreden van Flume een andere dj het over voor het toegestroomd publiek. Nicolas Jaar heeft dat niet alleen gemeen met Flume, maar ook dat hij al een keer eerder in de Bravo heeft mogen staan. In 2012. Toen was hij nog maar 22 en het is dus te verwachten dat we een volwassen geworden dj zien die niets anders op zijn verlanglijstje heeft staan dan het Lowlands-publiek opnieuw omver te blazen.

Cashmere Cat vs. Mumford & Sons:

De Noor Cashmere Cat heeft al met wat flinke namen mogen samenwerken en het is dan ook jammer dat hij ze niet allemaal mee kan nemen naar de India. Vooral 'Quit', dat Ariana Grande heeft voorzien van tekst is een heerlijk oorwurmpje dat zeker ook live in de mix goed zal werken. Als je echt wat anders wil dan die headliner die al maanden geleden voor veel enthousiasme zorgde, dan is dit wel een must-see. Maar die headliner waar iedereen het even over had toen hij aangekondigd werd is natuurlijk Mumford & Sons. Marcus Mumford en zijn companen deden heel even iets geks; de banjo, het instrument waarmee ze zo bekend waren geworden was nergens te bekennen op laatste plaat. Van de kritiek trok vooral Marcus zich niets aan. Wel is de banjo nog steeds een vast segment in de optredens van de Britten. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Be there or be square!