Assassin's Creed III

Allerlei mogelijkheden
Alle nieuwe dingen die werden getoond, gaven veel ruimte voor fantasie. Natuurlijk zul je dit keer weer een brotherhood kunnen samenstellen die je helpt in het spel. Maar je zult je ook bij guilds van verzamelaars of jagers kunnen aansluiten. Het behalen van die side-missions geven je weer nieuwe mogelijkheden om je karakter nog veelzijdiger te maken. De nieuwe mogelijkheden van Connor zijn meer slechts een toevoeging. De mogelijkheid om je hidden blade tijdens het rennen te gebruiken geeft je nieuwe tactieken wanneer je een kamp moet binnenvallen om de leider af te maken.

Assassin's Creed III

Plaats dit alles in een wereld die groter is dan wat je in de voorgaande delen hebt gespeeld. met meer mogelijkheden dan je voorheen hebt gehad en een verhaal van dertig jaar met gebeurtenissen die impact op de hele samenleving hebben, en je hebt de nieuwe Assassin's Creed. Een deel in de serie waar alles in balans en harmonie blijkt te zijn. Een held die uit het bos komt en ook één met het bos is, die ondanks dat hij ontzag en respect voor moeder natuur heeft, zichzelf soms tegen brute beren en ander gevaarlijk wild moet beschermen. Assassin's Creed III stapt niet in de valkuil die verschillende sequels wel doen. Het bekijkt zijn eigen formule en neemt die flink op de schop.

Weggeblazen
Het spreekt voor zich dat het groepje journalisten achterover geblazen waren door de nieuwe beelden. Waar het voor sommigen misschien moeilijk is om de vertrouwde Ezio en het prachtige Rome achter te laten, laat Ubisoft zien dat we ons niet druk hoeven te maken. Assassin's Creed III belooft een waardig vervolg te worden, en neemt de serie mee naar nieuwe plaatsen op manieren die nog niet eerder gebruikt zijn. Als Ubisoft werkelijk zorgt dat de game zo wordt als dat ze beloven, dan zal Assassin's Creed III zeer zeker in het lijstje van GOTY-nominaties terecht komen. En terecht; Connor Kenway is keihard.