Franse biatleten pakken weer goud op WK

In het Tsjechische Nove Mesto gaan we het slotweekeinde van het wereldkampioenschap biatlon in. Zaterdag staan de estafettes voor de vrouwen en mannen op de planning, een dag later volgen de massastarts. Voor het zover is kijken we nog even terug op de single mixed-estafette, waarbij de teams bestaan uit één man en één vrouw.

Lange tijd leek het tussen twee teams te gaan wat betreft het goud: Frankrijk met Lou Jeanmonnot en Quentin Fillon Maillet tegen het Noorwegen van Johannes Thingnes Bø en Ingrid Landmark Tandrevold. De teams lagen bijna continu gezamenlijk op kop en Jeanmonnot kwam samen met Tandrevold aan bij de laatste schietbeurt, maar daar ging het fout voor Noorwegen: Tandrevold liet zelfs met drie extra patronen een schijf overeind staan.

Jeanmonnot kon er zo definitief vandoor en hielp Frankrijk naar het goud, terwijl Tandrevold voorbij werd gestoken door de Italiaanse Lisa Vittozzi, die ze in de slotkilometer definitief moest laten gaan. Zilver ging zo naar Vittozzi en Tommaso Giacomel, Tandrevold bolde nog wel als derde over de meet voor brons.