Duitse en Oostenrijkse rodelaars domineren in Winterberg

In het rodelen zit de eerste World Cup van het nieuwe kalenderjaar er ook op. Men streek neer in het Duitse Winterberg, waar in de Veltins-EisArena gestreden werd op de vier reguliere onderdelen en aan het einde de estafette.

Vrouwen
De Oostenrijkse Madeleine Egle was in de eerste run de snelste, met een kleine voorsprong op Julia Taubitz uit Duitsland. Die voorsprong hield Egle bijna helemaal vast: ze won met 0,029 seconden verschil. Egle's landgenote Hannah Prock eindigde op 0,305 seconden als derde, een zeldzaam podium voor haar, met slechts 0,007 seconden voorsprong op de Duitse Anna Berreiter.

Mannen
Dit hele seizoen staat er al eigenlijk geen maat op Max Langenhan en dat was ook nu het geval: de Duitser was in run één slechts vier duizendsten van een seconde sneller dan Dominik Fischnaller, maar in run twee zette hij de Süd-Tiroler op 0,176 seconden. Zes duizendsten achter Fischnaller was de derde plek voor de Let Kristers Aparjods, voor de Duitse grootheid Felix Loch (+0,247) en de Oostenrijkers Wolfgang Kindl (+0,257) en Jonas Müller (+0,258).

Vrouwendubbels
Ook hier een bijzonder spannende strijd, met het gehele podium binnen vijf honderdsten van een seconde. Jessica Degenhardt en Cheyenne Rosenthal uit Duitsland voerden het veld aan, zij wonnen met 0,024 seconden voorsprong op Andrea Vötter en Marion Oberhofer uit Italië. Het podium werd op slechts 0,044 seconden gecompleteerd door Selina Egle en Lara Kipp uit Oostenrijk.

Mannendubbels
Vaak het terrein van de Duitsers, maar dit keer in eigen huis niet: Juri Gatt en Riccardo Schöpf uit Oostenrijk boekten een verrassende overwinning. De Duitse grootheden Tobias Wendl en Tobias Arlt werden op slechts 0,066 seconden, terwijl de landgenoten van de Tobi's, de jonge Hannes Orlamünder en Paul Gubitz, op 0,091 seconden plek drie veroverden.

Estafette
Met de Duitsers en Oostenrijkers zo dicht bij elkaar beloofde het een spannende estafette te worden en dat was ook het geval. Met Prock, Gatt/Schöpf, Müller en Egle/Kipp noteerde Oostenrijk een scherpe tijd, maar met Berreiter, Wendl/Arlt, Langenhan en Degenhardt/Rosenthal dook Duitsland er met 0,043 seconden nét onderdoor voor de winst. Na een crash voor Letland en zelfs twee voor Italië ging plek drie naar de Amerikaanse ploeg met Ashley Farquharson, Zach Di Gregorio/Sean Hollander, Jonathan Gustafson en Chevonne Forgan/Sophia Kirkby (+1,251).