Wellinger opent Vierschansentournee met thuiszege in kolkend Oberstdorf

In Oberstdorf is vrijdag de Vierschansentournee van start gegaan, het jaarlijkse hoogtepunt van het seizoen in het schansspringen. Na de wedstrijd in Oberstdorf trekt men naar Garmisch-Partenkirchen en vervolgens naar de twee Oostenrijkse wedstrijden, Innsbruck en Bischofshofen.

In het uitverkochte en kolkende stadion in Oberstdorf was Andreas Wellinger voor eigen publiek de beste in de eerste ronde. De Japanner Ryoyu Kobayashi zat er niet ver achter, maar kon in de finaleronde geen vuist maken tegen de opnieuw sterk springende Wellinger, die de Duitsers zo alvast weer hoop gaf op een eerste Duitse tourneewinnaar sinds Sven Hannawald in 2001/02.

Kobayashi hield wel stand op de tweede plek, terwijl de Oostenrijkse World Cup-leider Stefan Kraft ondanks een mindere tweede sprong wel plek drie vast wist te houden. De vierde plek ging naar de Sloveen Lovro Kos, die na de eerste ronde nog op de dertiende plek stond, maar ver naar voren kwam met de beste sprong van iedereen in de finaleronde. Marius Lindvik uit Noorwegen werd vijfde, voor de Duitsers Philipp Raimund en Karl Geiger.