Rodelaarster Egle wint in Lake Placid, Letten winnen met 0,005 seconden

In het Amerikaanse Lake Placid is de eerste World Cup van het seizoen in het rodelen afgesloten. Nadat de mannen en de dubbels al hun reguliere wedstrijd afwerkten, kwamen de vrouwen aan de beurt, met daarna nog de sprintwedstrijden voor alle disciplines.

Vrouwen
De Oostenrijkse Madeleine Egle was - voor rodelbegrippen - veruit de snelste in de eerste run: 0,149 seconden rapper dan de Amerikaanse Ashley Farquharson, terwijl de Duitse Julia Taubitz op 0,157 seconden volgde. Ook het Amerikaanse duo Emily Sweeney (+0,198) en Summer Britcher (+0,272) deed nog mee om de podiumplekken, de rest van het veld werd aangevoerd door de Oostenrijkse Lisa Schulte (+0,353).

Schulte wist haar positie in run twee in elk geval te verdedigen, Britcher dook er 0,055 seconden onderdoor. Sweeney kwam na een foutje 0,256 seconden tekort en leverde een handvol plekken in, Taubitz nam met 0,219 seconden de leiding over. Farquharson kwam met 0,249 seconden achter Taubitz en Sweeney terecht, met alleen Egle te gaan. De Oostenrijkse maakte geen fout en pakte met 0,188 seconden voorsprong de winst, voor Taubitz en Britcher.

Sprint mannen
Een Duits 1-2'tje: Max Langenhan was net als in de reguliere wedstrijd oppermachtig en won met 0,303 seconden voorsprong op landgenoot Felix Loch. De Oostenrijker Nico Gleirscher volgde op 0,338 seconden, voor landgenoot Jonas Müller (+0,414) en de Italiaan Dominik Fischnaller (+0,430).

Sprint vrouwen
Ook hier konden de Duitsers juichen, hoewel één podiumplek gezien de laatste twintig jaar wel matig is. Het was wél het hoogste treetje, want Julia Taubitz was de snelste en won voor het Amerikaanse duo Ashley Farquharson (+0,099) en Emily Sweeney (+0,114).

Sprint mannendubbels
Een bijzonder spannende strijd, met uiteindelijk vijf duizendsten van een seconde verschil tussen de Letse winnaars Martins Bots en Roberts Plume en de Oostenijkers Thomas Steu en Wolfgang Kiondl. De Duitsers Tobias Wendl en Tobias Arlt werden op 0,147 seconden derde, vlak voor landgenoten Hannes Orlamünder en Paul Gubitz (+0,168).

Sprint vrouwendubbels
Selina Egle en Lara Kipp waren het sterkst: het Oostenrijkse duo was 0,103 seconden sneller dan Chevonne Forgan en Sophia Kirkby namens de VS. Het Duitse duo Dajana Eitberger en Saskia Schirmer completeerden het podium op 0,137 seconden, ruim voor Andrea Vötter en Marion Oberhofer uit Italië (+0,304).