Noorse mannen én vrouwen winnen estafettes in World Cup biatlon

In het Oostenrijkse Hochfilzen is zondag de tweede World Cup van het biatlonseizoen afgesloten. Zondag stonden de estafettes op het programma op het zware parcours, waar het inmiddels extra zwaar was vanwege de temperaturen die net boven nul lagen en de sneeuw extra zacht maakten.

Mannen
Eric Perrot hielp Frankrijk als startloper naar de leiding, maar Sturla Holm Lægreid zat er namens Noorwegen nog geen tien seconden achter. Bij de Noren werd het stokje overgenomen door Tarjei Bø, die Emilien Jacquelin passeerde en Noorwegen naar de leiding hielp. Johannes Thingnes Bø en Vetle Sjåstad Christiansen konden het daarna overtuigend afmaken, terwijl Fabien Claude en Quentin Fillon Maillet de tweede plek voor Frankrijk niet in gevaar lieten komen.

De strijd om de derde plek was een stuk spannender en ging uiteindelijk tussen Duitsland en Italië. De Italiaanse slotloper Lukas Hofer liet het bij de laatste schietbeurt liggen, waardoor Benedikt Doll er vandoor kon gaan. David Zobel, Johannes Kühn, Philipp Nawrath en Doll mochten zo namens Duitsland het podium betreden, een dikke minuut achter Noorwegen. Italië werd vierde, ver voor Oekraïne en Zweden.

Vrouwen
Anna Magnusson bracht Zweden als startloopster de leiding, Mona Brorsson verloor vervolgens twee posities. De leiding werd overgenomen door Italië: na een prima optreden van Samuela Comola ging Lisa Vittozzi door naar plek één. Noorwegen zat er na goede wedstrijden van Juni Arnekleiv en debutante Marit Ishol Skogan ook goed bij, waarna Karoline Offigstad Knotten het overnam. Zij passeerde Hanna Öberg (Zweden) en de uitstekende jonge Italiaanse Beatrice Trabucchi en gaf het stokje door aan Ingrid Landmark Tandrevold.

Tandrevold moest af zien te rekenen met de Zweedse slotloopster, Elvira Öberg, en deed dat met verve: Noorwegen pakte de winst, Zweden werd op een halve minuut tweede. De Italiaanse slotloopster Rebecca Passler werd nog bijgehaald door Julia Simon, die Frankrijk met verder Gilonne Guigonnat, Lou Jeanmonnot en Justine Braisaz-Bouchet naar het podium liep. Duitsland zat er ook nog lang bij, maar werd uiteindelijk vijfde, voor Oostenrijk.