F1: Norris op pole voor sprintrace, Verstappen tweede

Lando Norris heeft de snelste tijd gereden in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. De Brit snelde op het asfalt van Interlagos naar een tijd van 1.10,622 waarmee de McLaren een fractie sneller was de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez.

De sprintkwalificatie begon op mediums waarbij er meteen veel actie op de baan was. De tijden en de grip werden, na het noodweer van gisteren, langzaam maar zeker beter, maar de sessie kon niet afgemaakt worden doordat Esteban Ocon met zijn Alpine tegen de Aston Martin van Fernando Alonso crashte. De baan moest hierna gerepareerd worden. Ocon lag er door de crash uit, net als Lance Stroll die in de kwalificatie voor de race nog als derde eindigde. Ook Guanyu Zhou, Alexander Albon en Logan Sargeant waren snel klaar.

In het tweede deel werd er opnieuw op mediums gereden waarbij duidelijk werd dat Alonso niet meer in actie kon komen vanwege schade aan het stuurhuis en aan de stuurkolom. Na een spannende strijd bleek na het vallen van de vlag dat Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg, Pierre Gasly en Valtteri Bottas er allen op het laatste moment buiten waren getikt.

In SQ3 wachtten de coureurs lang met naar buiten rijden, waarbij de McLarens dit keer de eersten waren. Norris zette met een 1.10,622 meteen de snelste tijd op de klokken, voor Verstappen en Perez. Daarachter eindigden George Russell, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz en Oscar Piastri.