Van Empel en Van der Haar de beste bij tweede wereldbeker van het seizoen

Veldrijdster Fem van Empel heeft met overmacht de tweede wereldbekercross gewonnen. De wereldkampioene reed van start tot finish aan de leiding en won met meer dan één minuut voorsprong. Bij de mannen ging de winst naar Nederlands kampioen Lars van der Haar.

Fem van Empel steekt er vooralsnog ver bovenuit in het veldrijden bij de vrouwen. Ook in de tweede wereldbeker van het seizoen reed de Nederlandse wereldkampioene van start tot finish op kop. Ceylin del Carmen Alvarado kon in de openingsronde nog aanhaken bij Van Empel, maar in ronde moest ze haar na een foutje laten rijden. Van Empel reed in het vervolg van de veldrit alleen maar verder bij haar weg en won met ruim één minuut voorsprong op Alvarado. Aniek van Alphen maakte er een Nederlands podium van in Maasmechelen.

Bij de mannen was er meer strijd om de winst. Door het ontbreken van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock kregen we in België een spannende veldrit te zien. Lars van der Haar trok halverwege de cross in de aanval nadat eerder zijn ploeggenoten Pim Ronhaar en Thibau Nys al in de aanval waren gegaan, maar die werden teruggehaald door Eli Iserbyt. Op de aanval van Van der Haar had de kleine Belg geen antwoord, mede doordat hij een foutje maakte en van de fiets moest.

Van der Haar nam al snel een kleine twintig seconden voorsprong, zou die ook vast houden en pakte de tweede wereldbeker van het seizoen. Iserbyt legde beslag op de tweede plaats. Door de winst is Van der Haar ook de nieuwe leider in het wereldbekerklassement.

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com