NASCAR-coureurs Larson en Reddick ronde verder in playoffs na zeges

Voor de liefhebber nemen we even een kijkje in de Amerikaanse racerij, want in de NASCAR Cup Series zijn de playoffs inmiddels in volle gang. Die begon met de Southern 500 op Darlington, terwijl race twee werd verreden op de Kansas Speedway.

Darlington
Denny Hamlin domineerde de race en won de eerste én tweede stage, maar in de slotfase ging het fout bij een pitstop, waardoor zijn banden niet goed vast zaten en hij kansloos was voor een goed resultaat. Kyle Larson profiteerde optimaal en pakte een fraaie zege, voor Tyler Reddick en Chris Buescher, terwijl Larson zo als eerste zeker was van een plekje in de tweede playoffronde.

Kansas
Martin Truex was de kampioen van het reguliere seizoen, maar hij lag er al na drie ronden uit: hij kreeg een lekke band, ging de muur in en liep teveel schade op, waardoor hij in de playoffs ook in de buurt van de gevarenzone kwam te zitten.

Kort voor het einde van stage één ging playoffcoureur William Byron vanaf plek vier in de rondte, ogenschijnlijk wel zonder echte schade. Kyle Larson domineerde de eerste stage verder, voor Bubba Wallace en Christopher Bell. Vroeg in stage twee sloeg het noodlot toe voor Wallace: hij raakte de muur en brak een stukje van de ophanging af, wat hem kansloos maakte voor een goed resultaat.

De rest van stage twee werd twee keer onderbroken door schuivers van Austin Cindric en Chase Briscoe, waarna Larson het lastig had om voorin mee te blijven draaien. Hij zakte weg, Brad Keselowski reed in de slotfase voorbij Chase Elliott naar de stagewinst, met Denny Hamlin ook voor Elliott nog op de tweede plek.

In stage drie pakte Keselowski de leiding, maar Hamlin ging er rap voorbij en nam de touwtjes stevig in handen, tot Chris Buescher met zeven rondjes te gaan de muur schampte: caution. Tijdens die caution maakte Daniel Suarez geen pitstop, waardoor hij de leiding pakte, terwijl Erik Jones, Kyle Busch en Joey Logano door twee in plaats van vier nieuwe banden te halen een grote stap de top-4 in maakten.

Suarez was gelijk kansloos op zijn oude banden, Jones en Logano streden om de leiding, maar werden gepasseerd door Reddick. Hamlin had ook een goede run te pakken, maar zat even vast achter Jones en dus pakte Reddick de overwinning én een plekje in de volgende playoffronde, voor Hamlin, Jones en Larson.