Nieuwe ritwinst voor Vingegaard in Vuelta en komt binnen de halve minuut van Kuss

Jonas Vingegaard heeft de zestiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Op de slotklim reed de Deense klimmer weg bij de favorieten en pakte één minuut terug in het klassement. Sepp Kuss blijft wel aan de leiding in het algemeen klassement, voor Vingegaard die nu volgt op 29 seconden.

Eén dag na de tweede rustdag stond er een unipuerto op het programma met aankomst op de beklimming van Bejes. Voorafgaand aan de etappe te worden voor de vroege vluchters en reed ook een kopgroep van tien renners weg met daarbij onder meer Romain Bardet en Romain Gregoiré. Ineos Grenadiers had niemand mee en reed het gat naar de kopgroep dicht.

Daarna kregen we een kopgroep van zes met daarbij groenetruidrager Kaden Groves. Maar snel werd duidelijk dat Jumbo-Visma ondertussen ook hun zinnen hadden gezet op de dagwinst en voor de voet van de klim was ook die kopgroep ingerekend, waarna alles samen was voor de slotklim en daar liet de Nederlandse ploeg hun overmacht zien. Snel trok Jonas Vingegaard in de aanval en niemand had een antwoord op de demarage van de Deen en hij reed één minuut weg bij de concurrentie. Hij komt daarmee in het algemeen klassement op 29 seconden van Sepp Kuss, die een mindere dag kende. De Amerikaanse klassementsleider kon met moeite volgen en verloor ruim een minuut.

Woensdag volgt een nieuwe bergrit. Dan met aankomst op de zwaarste beklimming van deze Vuelta, Altu de L'Angliru.

Results powered by FirstCycling.com