Yates schrijft Grand Prix Cycliste de Montréal op zijn naam

Adam Yates heeft de Grand Prix Cycliste de Montréal gewonnen. De Engelsman reed in de laatste ronde op de belangrijkste klim weg en alleen Pavel Sivakov kon enigzins volgen. De Fransman kon in de afdaling aansluiten, maar in de sprint was hij kansloos tegen Yates. In de achtergrond reed Alex Aranburu naar een derde plaats.

Na de Grand Prix Cycliste de Quebec stond vandaag de tweede Canadese wedstrijd in de WorldTour op het programma. De renners moesten in Montréal achttien rondes afleggen met daarbij de beklimming van Camillien Houde, een klim van 1,6 kilometer met een stijgingspercentage van 7.3 %. Met nog drie rondes voor het einde nam UAE Emirates het heft in handen en legde een stevig tempo op.

De ploeg van Adam Yates dunde het peloton uit en op de laatste beklimming van cote Camillien Houde was het Yates die versnelde. Alleen Pavel Sivakov kon de Engelsman volgen. Vlak voor de top moest de Fransman een gaatje laten op Yates, maar in de afdaling zou hij weer aansluiten. De twee moesten het nog tien kilometer volhouden en de achtervolgende groep kwam nog dichtbij, maar slaagde er niet in om het gat te dichten. In een sprint heuvelop was Yates duidelijk de sterkste en won voor Sivakov. In de achtergrond reed Alex Aranburu nog naar een verdienstelijke derde plaats.

Results powered by FirstCycling.com