Herrada zorgt voor eerste Spaanse overwinning in Vuelta in etappe elf

Jesús Herrada is de winnaar geworden van de elfde etappe in de Vuelta. De Spanjaard van Cofidis toonde zich de beste op La Laguna Negra. In een sprintje bergop won hij voor Romain Grégoire en Andreas Kron. In het peloton werd er vooral naar elkaar gekeken en blijft Sepp Kuss aan de leiding staan in het algemeen klassement.

De renners moesten in de elfde etappe ruim 160 kilometer afleggen. De eerste 150 kilometer waren vlak, waarna er een aankomst lag bovenop de La Laguna Negra. Het was in het eerste uur lang wachten voordat de juiste vertrok, maar uiteindelijk vertrokken er 29 renners. Snel werd duidelijk dat de winnaar voorin zou zitten.

Op de slotklim bepaalde Filippo Ganna het tempo voor zijn kopman Geraint Thomas. In de laatste kilometer probeerde Jonathan Caicedo het, maar de renner uit Ecuador haalde het niet op het einde. Jesús Herrada had zijn inspanning beter gepland en de Spanjaard pakte de zege in de ronde van zijn thuisland. Hij won voor Romain Grégoire en Andreas Kron. Thomas moest het afleggen in de sprint en kwam pas als vijfde over de streep.

In het peloton was er een wapenstilstand. Niemand van de klassementsrenners ondernam iets en er kwamen in de top van het klassement geen verschillen.