Jumbo-Visma heerst in Vuelta: Kuss wint, Roglic en Vingegaard pakken tijd terug op concurrentie

Sepp Kuss heeft de zesde etappe van de Vuelta gewonnen. De Amerikaan van Jumbo-Visma was de sterkste uit een kopgroep van veertig. Lenny Martinez kwam als tweede over de streep en neemt daarbij de leiderstrui over van Remco Evenepoel. Vanuit het peloton wisten Primoz Roglic en Jonas Vingegaard tijd te pakken op de concurrentie.

De zesde etappe in de Vuelta a España was er een voor de klimmers met aankomst op de Pico del Buitre, een steile slotklim. Onderweg leek het niet lastig met twee beklimmingen van de derde categorie, maar in het peloton ging het er hard aan toe. Er zou een kopgroep van maar liefst veertig renners wegrijden met sterke klimmers als Lenny Martinez, die nog dichtbij stonden in het klassement.

Soudal-Quickstep kon in de achtervolging en bij de voet van de slotklim was het verschil tussen de kopgroep en het peloton vier minuten en was duidelijk dat de winnaar vooraan zou zitten. Op de slotklim van iets meer dan elf kilometer was Sepp Kuss de sterkste klimmer. De Amerikaan van Jumbo-Visma reed op de steile stukken weg bij Martinez en Bardet. De twee Fransmannen kwamen binnen op een halve minuut van de winnaar, maar voor Martinez was dat wel voldoende om de nieuwe leider te worden in het algemeen klassement.

Bij de favorieten ging Primoz Roglic op drie kilometer in de aanval. De winnaar van de Giro di Italia zorgde met zijn aanval dat Remco Evenepoel in de problemen kwam. Jonas Vingegaard kon wel aansluiten bij zijn ploeggenoot en ook Enric Mas kon lange tijd mee, maar moest in de laatste 500 meter passen bij het Jumbo-Visma duo. Juan Ayuso hield de schade beperkt met zeven seconden verlies op het Jumbo-Visma duo. Evenepoel verloor een halve minuut.

Results powered by FirstCycling.com