Uitslag Excelsior - Ajax

Ajax heeft zaterdag in de tweede speelronde van de Eredivisie al puntenverlies geleden. In het uitduel tegen Excelsior kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Ajax had de eerste helft onder controle tegen Excelsior en halverwege de eerste helft kwam het op voorsprong via Brian Brobbey nadat de thuisploeg slecht uitverdedigde. Brobbey wist in de eerste helft ook nog zijn tweede te maken, maar dat deed de spits uit buitenpositie en het doelpunt werd afgekeurd. Ajax leek met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor rust maakte Siebe Horemans de 1-1.

Direct in de tweede helft kwam Excelsior ook op voorsprong. Nadat Jakov Medic in de fout ging bij Ajax kreeg Nikolas Agrafiotis de bal voor zijn voeten, waarna hij raak schoot. De Amsterdammers ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook de nodige kansen, maar daar gingen de spelers van Ajax slecht mee om. Uiteindelijk maakte invaller Davy Klaassen een kwartier voor tijd de 2-2, maar verder kwam de ploeg van Maurice Steijn niet ondanks nog een grote kans voor Klaassen.