Mohoric blijft nipt aan de leiding in Ronde van Polen, Cattaneo wint tijdrit

De voorlaatste etappe van de Ronde van Polen is gewonnen door Mattia Cattaneo. In de individuele tijdrit over 16,6 kilometer was de Italiaan de snelste.

De voorlaatste etappe in de Ronde van Polen was een tijdrit van 16,6 kilometer. Doordat de verschillen in het algemeen klassement nog niet groot waren kregen we in Katowice een mooie strijd voor de leiderstrui doordat er geen uitgesproken favoriet was.

Mohoric begon de tijdrit met twaalf seconden voorsprong op Almeida. Maar bij het eerste tussenpunt, na 8,5 kilometer was hij zijn voorsprong al kwijt op de Portugees en leek Almeida op weg naar zijn tweede eindwinst in de Ronde van Polen. In het tweede gedeelte herstelde Mohoric zichzelf en zou geen tijd meer verliezen en aan de finishstreep. De Sloveen verloor in de tijdrit weliswaar twaalf seconden op Almeida, waardoor ze in het algemeen klassement in dezelfde tijd staan. Maar via de honderdste van een seconde blijft Mohoric aan de leiding staan.

De tijdrit werd gewonnen door Cattaneo met dertien seconden voor Almeida. Door de sterke tijdrit van de Italiaan steeg hij naar de vijfde plaats in het algemeen klassement. Zaterdag staat nog een vlakke rit op het programma in de Ronde van Polen.

Results powered by FirstCycling.com