Tour: Etappe 21 - Tijd voor de champagne- en sprintrit in Parijs

De Tour de France zit er weer op, in elk geval wat de echte etappes betreft. Vandaag wordt er nog een etappe verreden, maar dat is natuurlijk de welbekende champagnerit naar de Champs-Élysées, waar we dan nog een paar rondjes volle bak een sprint voor gaan bereiden.

De heren beginnen al min of meer in Parijs, namelijk in Saint-Quentin-en-Yvelines, waar de olympische wielerbaan van volgend jaar staat. Vervolgens wacht een 115 kilometer lange rit, met onderweg nog een colletje van de vierde categorie. Weetje: volgend jaar zit dat colletje in het olympische parcours. Daar gaat vandaag natuurlijk niks gebeuren, enige actie zien we pas vanaf kilometer zestig, als we de Champs-Élysées op zijn gedraaid voor negen rondjes door het centrum.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we nog één keer alle details en de beetjes toeristische informatie die we uit Parijs nog niet kennen. Het is zoals tegenwoordig het geval is vooral een avondrit: de etappe start om 16.30 uur - Eurosport en Sporza zijn gelijk live, de NOS wat later - en de finish staat zo rond half acht à kwart voor acht gepland. Voor die tijd begint de Tour de France Femmes, etappe één start rond het middaguur.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)