Vluchter Cort wint kletsnatte Giro-etappe

Magnus Cort heeft zijn trilogie compleet wat betreft etappes in grote rondes. Nadat de Deen in het verleden etappes wist te winnen de in Tour de France en de Vuelta a Espana pakte Cort vandaag zijn zege in de Giro d'Italia. In een uitgeregende tiende etappe won hij voor Derek Gee en Alessandro De Marchi. Geraint Thomas blijft leider.

De tiende etappe in de Giro d'Italia was er een over bijna 200 kilometer. Vooraf werd nog overleg gevoerd om de etappe in te korte vanwege het slechte weer, maar uiteindelijk werd besloten dat de renners het volledige parcours moesten afleggen. Nog voor de etappe hadden een aantal renners de strijd al gestaakt, onder meer Remco Evenepoel, en en ook onderweg waren een aantal renners die de strijd moesten staken vanwege ziekte. Aleksandr Vlasov, de nummer zes van het klassement, moest al snel opgeven nadat hij zich ziek voelde.

Het duurde even voordat de kopgroep zich had gevormd, maar uiteindelijk kregen we vier renners vooruit: Alessandro De Marchi, Derek Gee, Magnus Cort Nielsen bergkoning Davide Bais. Nadat Bais op de eerste klim van de dag als eerste boven kwam moest hij het peloton laten gaan en kreeg we een strijd tussen het peloton en de kopgroep.

Op de klim van de tweede categorie was het peloton sterk uitgedund en had het peloton niet veel mankrachten meer over om de kopgroep terug te halen en mocht het drietal om de dagzege strijden. Gee demarreerde op 1,5 kilometer van de streep, maar Cort dichtte het gat en won daarna vrij gemakkelijk de sprint voor de Canadees. De Marchi kwam als derde over de streep. Geraint Thomas blijft in het algemeen klassement de leider.

Results powered by FirstCycling.com