Skiester Shiffrin neemt record definitief in handen met 87e World Cup-zege

In het Zweedse Åre hebben 's werelds beste alpineskiesters, in elk geval wat betreft de slalom, zaterdag weer gestreden om een World Cup-zege. De ogen waren wederom vooral gericht op Mikaela Shiffrin: de Amerikaanse evenaarde vrijdag het recordaantal World Cup zeges van Ingemar Stenmark (86) en kon er zaterdag overheen gaan.

Mikaela Shiffrin was in de eerste run de snelste en begon zo lekker aan de jacht op haar 87e World Cup-zege. De Amerikaanse was 0,69 seconden sneller dan thuisfavoriete Anna Swenn Larsson, met Wendy Holdener uit Zwitserland op 0,94 seconden. Met de jonge Hanna Aronsson Elfman had Zweden op 1,22 seconden ook een dame op de vierde plek, voor de Amerikaanse Paula Moltzan (+1,27) en de verrassende wereldkampioene Laurence St-Germain uit Canada (+1,49).

Met de Duitse Lena Dürr aan de leiding mocht St-Germain in run twee naar beneden en de Canadese nam met 0,44 seconden de leiding over. Moltzan was nog eens vijf honderdsten sneller, waarna Aronsson Elfman een goede run vroegtijdig beëindigd zag worden na een grote fout. Holdener ging met 0,62 seconden naar plek één en zag Swenn Larsson 0,03 seconden tekort komen. Shiffrin mocht vervolgens proberen de historische 87e zege te pakken, een dag na haar 86e, en van die jacht waren we snel af: Shiffrin was nog eens 0,92 seconden sneller en nam dus definitief het record van de legendarische Stenmark over.