Historisch Grieks World Cup-podium skiër Ginnis, 'Doppelmeter' Zenhäusern wint

In het Franse Chamonix is de laatste World Cup-wedstrijd voor de alpineskiërs afgewerkt voorafgaand aan het wereldkampioenschap, dat komende week van start gaat in Courchevel-Meribel. Op de Franse sneeuw stond er een slalom op het programma, met een verrassende uitslag.

In run één was de Fransman Clement Noël de snelste, uiteraard tot genoegen van het aanwezige thuispubliek. De Zwitsers Ramon Zenhäusern en Daniel Yule volgden op 0,15 en 0,17 seconden, met op hun beurt drie Noren achter zich: Henrik Kristoffersen (+0,40), Sebastian Foss-Solevaag (+0,58) en Atle Lie McGrath (+0,61). De Bulgaar Albert Popov stond op een prima zevende plek (+0,80) en ook Linus Strasser uit Duitsland (+0,88) en de Brit Dave Ryding (+0,98) bleven binnen een seconde van Noël.

Ryding ging in de tweede run in de fout en finishte niet, Strasser leverde een plekje in bij de van buiten de top-20 gekomen Griekse Amerikaan AJ Ginnis. Popov lag er al snel uit, McGrath kwam ook achter Ginnis terecht en Foss-Solevaag leverde twee plekken in. Kristoffersen finishte überhaupt niet en Yule strandde op 0,04 seconden, waardoor Ginnis zeker was van een historische Griekse podiumplek. Het beste Griekse resultaat ooit was een elfde plek, twee jaar geleden door diezelfde Ginnis.

De boomlange Zenhäusern rekende dan af met de tijd van Ginnis: 1,02 seconden sneller. Noël mocht het voor eigen publiek afmaken, maar dat lukte niet: hij maakte een schuiver en finishte niet, dus Doppelmeter Zenhäusern won, voor Ginnis en Yule.