Skiester Goggia trapt af met afdalingswinst in Lake Louise

Ook voor 's werelds beste alpineskiesters op de snelle onderdelen is het World Cup-seizoen dan eindelijk begonnen, nadat de start van het seizoen in Zermatt/Cervinia een paar weken geleden afgelast moet worden wegens een gebrek aan sneeuw. In het Canadese Lake Louise was het prachtig weer en kon de eerste afdaling vrijdagavond afgewerkt worden.

Joana Hählen ging als zevende naar beneden en de Zwitserse liet daarbij gelijk al zien dat de tijden van de vroegere starters waarschijnlijk niet zoveel waard zouden zijn: ze nam met flink verschil de leiding in handen. Gelijk na haar kwam Mirjam Puchner naar beneden en de Oostenrijkse deed er nog een schep bovenop door nog eens 0,71 seconden harder te gaan.

Baas boven baas is er altijd en gelijk na Puchner betrad de Italiaanse Sofia Goggia de piste. De winnares van de afdalingsbokaal in de vorige twee seizoenen ging opvallend beheerst naar beneden, maar dat betaalde zich wel uit: 0,35 seconden sneller dan Puchner aan de finish en vervolgens zag ze de een na de ander niet bij haar tijd in de buurt komen.

Dat veranderde dankzij Corinne Suter: de Zwitserse maakte er een spektakelstuk van, maar kwam met vier honderdsten van een seconde nét tekort om Goggia te kloppen. Cornelia Hütter deed het vergelijkbaar, maar was nog iets langzamer: 0,06 seconden, waat de Oostenrijkse uiteindelijk de derde plek opleverde, voor landgenote Puchner.