Herta na F1-test: "Voelde me gelijk comfortabel"

Colton Herta heeft zijn eerste kilometers in een Formule 1-wagen gemaakt door twee testdagen af te ronden op het Autodromo do Algarve in Portugal voor het team van McLaren. De jonge Amerikaan heeft in totaal 162 ronden afgelegd in de MCL35M van vorig seizoen. Herta geldt als een van de grootste talenten van het huidige IndyCar-veld.

"Het was geweldig om een F1-wagen te besturen. Ik voelde me gelijk comfortabel", liet een lyrische Herta optekenen. "Ik voelde de limiet van de wagen. Misschien ontbrak de consistentie een beetje, maar dat zal wel komen na meer ervaring. Ik had in ieder geval het gevoel dichtbij te zitten".

De jonge Amerikaan was vooral onder de indruk van de kracht en acceleratie van de Formule 1-bolides. Voor Herta smaakte het in ieder geval naar meer: "Wat een wagen om te besturen! De snelheid in een rechte lijn, de acceleratie en het remmen, dat was absoluut het meest indrukwekkende. Dit is iets heel anders dan een IndyCar-wagen. Ik sta er definitief voor open om dit jaar een vrije training te rijden tijdens een F1-weekend".

Nu Daniel Ricciardo zijn gloriedagen – zoals tijdens zijn Red Bull-periode – voorlopig voorbij lijken te zijn, gonst het van de geruchten dat het team uit Woking Herta op het oog heeft als diens vervanger. Ricciardo is standvastig dat hij een contract heeft tot eind 2023, maar McLaren gaf reeds aan bepaalde 'mechanismes' te hebben waardoor ze vroegtijdig afscheid kunnen nemen van de goedlachse Australiër.