J. Verstappen: "Ik vond Max in Baku ontzettend sterk"

In zijn column op Verstappen.nl blikte Jos Verstappen terug op het raceweekend van zijn zoon. Natuurlijk was hij zeer te spreken over de einduitslag van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Wel erkende hij dat Red Bull Racing geholpen werd door de problemen bij Ferrari. Ook vond vader Verstappen dat de Italianen een slimme tactische keuze maakte.

"Ik vond Max in Baku ontzettend sterk tijdens de race en laten we eerlijk zijn: alles kwam ook heel goed uit. Ik denk namelijk wel dat Ferrari een goede call maakte, door Leclerc naar binnen te halen tijdens de virtual safety car. Toen Max later naar binnenkwam was zijn achterstand toch dertien seconden. En later kwam er nog een virtual safety car, daar had Leclerc in dat geval ook weer van kunnen profiteren", aldus Jos Verstappen. "Dat hij uitviel met een technisch probleem viel voor ons logischerwijs de goede kant uit. Max was er misschien wel bijgekomen, maar dan moet je toch weer risico’s nemen en inhalen. Zover kwam het dus niet."

Vader Verstappen legde nog wel de vinger op de zere plek voor Red Bull Racing en zijn zoon. "Het enige wat er op dit moment nog aan schort zijn de kwalificaties. Zaterdag zag je in het interview na afloop toch wel wat frustratie bij hem, omdat het nog niet gaat zoals hij wil. Als ze die kwalificaties beter voor elkaar krijgen, maakt hij het zichzelf nog een stuk makkelijker."

"Het goede nieuws is dat de Red Bull in de race als een speer gaat. Dan is de balans van de auto wel goed. Tijdens zo’n langere run gaan de banden zich anders gedragen en wordt de auto ook wat sneller met insturen. Daar kan Max goed mee uit de voeten", aldus Jos.

J. Verstappen: "Ik vond Max in Baku ontzettend sterk" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
J. Verstappen: "Ik vond Max in Baku ontzettend sterk" (Getty Images / Red Bull Content Pool)