Eerste Moto2-zege Acosta, teamgenoot ramt Lowes eruit

De Grand Prix van Italië in de Moto2 is zondag ietwat chaotisch verlopen. Op het circuit van Mugello leek de wedstrijd enigszins in een plooi te liggen, maar in de slotfase bleek dat bepaald niet het geval te zijn.

We begonnen met Aron Canet op poleposition, Pedro Acosta en Sam Lowes naast hem en Celestino Vietti, Mattia Pasini en Ai Ogura op de tweede rij - Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh vertrokken vanaf de 17e en 26e startplek.

Acosta pakte bij de start de leiding, voor Lowes, Canet, Tony Arbolino en Joe Roberts. Canet nam de tweede plek snel over en ging achter Acosta aan, terwijl Ogura zich voorbij Arbolino en Lowes naar plek drie reed. Roberts bleef er nog aan en dat was halverwege de kopgroep van zes.

Acht ronden voor het einde stuiterde Canet ineens het grind in, waardoor Acosta los was van de rest. Daar sloot Vietti ook aan en hij mengde zich in de strijd om plek twee. Voor Lowes was het met drie ronden te gaan klaar: uitgerekend teamgenoot Arbolino ramde hem het grind in.

Kort daarop kon ook Vietti inpakken, de machine van de WK-leider gaf ineens de geest. Acosta reed ondertussen weg bij Roberts, die door het gedoe achter hem een gat had naar Ogura en Arbolino, die op zijn beurt gelijk een longlappenalty aan de broek kreeg voor zijn beuk aan Lowes.

Acosta reed naar zijn allereerste Moto2-zege, Roberts finishte fraai als tweede en Ogura completeerde het podium. De Japanner kwam daarmee in het WK op gelijke hoogte met Vietti, die de finish niet haalde. Bendsneyder reed naar een prima elfde plek, Van den Goorbergh werd 21e.