Leclerc twee keer de snelste in Monaco, Red Bull enige uitdager Ferrari

Voor het eerst zijn de vrije trainingen voor de Grand Prix van Monaco op vrijdag afgewerkt in plaats van traditiegetrouw op donderdag. Voor de thuisfans ging het in elk geval prima: Charles Leclerc, die nog in geen enkele klasse zijn thuisrace uit wist te rijden, noteerde twee keer de snelste tijd.

In training één was het een spannend 'gevecht' tussen het Ferrari van Leclerc en Carlos Sainz en het Red Bull van Max Verstappen en Sergio Perez. Leclerc was de snelste, maar Perez zat hem op de hielen (+0,039 seconden). Ook Sainz was met 0,070 seconden bepaald niet ver weg, terwijl Verstappen op 0,181 seconden stond - Lando Norris voerde op een dikke halve seconde de rest van het veld aan.

In de tweede training, waarin Daniel Ricciardo zijn McLaren stevig tegen de muur parkeerde, was Leclerc wederom de snelste. Dit keer bleef met 0,044 seconden alleen Sainz echt in de buurt, terwijl Perez wederom sneller was dan Verstappen: derde op 0,379 seconden, voor de Nederlander (+0,447). Norris was wederom de nummer vijf, dit keer op ruim zes tienden.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden.