Van Bronckhorst met Rangers naar Europa League-finale

Coach Giovanni van Bronckhorst heeft zich met zijn Schotse club Rangers FC geplaatst voor de finale van de Europa League. In de return in de halve finales werd definitief afgerekend met RB Leipzig, dat thuis nog met 1-0 had gewonnen.

Na amper twintig minuten opende James Tavernier de score voor de Rangers, waarmee de stand dus feitelijk gelijk werd getrokken. Glen Kamara deed daar vijf minuten later een schepje bovenop, maar dankzij Christopher Nkunku kwam Leipzig halverwege de tweede helft op gelijke hoogte.

Toch konden de bijna vijftigduizend aanwezige fans in Ibrox Stadium juichen: tien minuten voor tijd tekende John Lundstram voor wat de beslissende 3-1 bleek te zijn. Het is de eerste Europese finale voor de Rangers sinds de UEFA Cup-finale van 2007/08, waarin Zenit Sint-Petersburg met 2-0 te sterk was.

In de eindstrijd op 18 mei staan de Rangers tegenover een andere Duitse opponent: Eintracht Frankfurt rekende af met West Ham United. De Duitsers wonnen vorige week in Londen met 1-2 en na de 26e minuut tekende Rafael Borré in Frankfurt voor de winnende 1-0, waar het verder ook bij bleef.