World Superbikes-seizoen begint met lekkere strijd om de winst op Aragon

Op Motorland Aragon is zaterdag het World Superbikes-kampioenschap van start gegaan. Dat gebeurde met de eerste van drie races in het weekeinde, maar wel zonder Michael van der Mark: de Nederlander is nog herstellende van een valpartij op de mountainbike.

Wereldkampioen Toprak Razgatlioglu vertrok vanaf poleposition en had Alvaro Bautista en Jonathan Rea naast zich, met Michael Rinaldi, Alex Lowes en Andrea Locatelli op rij twee en Iker Lecuona, Illia Mykhalchyk en Axel Bassani op de derde rij.

In de eerste ronde pakte Rea de leiding, maar Razgatlioglu sloeg weer terug. Bautista volgde, voor Rinaldi, Lecuona, Lowes, Locatelli en Xavi Vierge. Het leidende drietal duelleerde rondenlang als vanouds en reed in rap tempo weg bij Rinaldi, die Locatelli en Lecuona achter zich aan had.

Razgatlioglu moest na een paar ronden toch afhaken, maar Rea en Bautista bleven knokken. Bocht na bocht werd er geduelleerd, maar uiteindelijk was het Rea die de heerlijke race op zijn naam schreef, voor Bautista en Razgatlioglu. Rinaldi werd vierde, voor Locatelli en debutant Lecuona.