FOK! Wat een weer: zonnetje zoet...heeft april een witte hoed?

winterbanner

Welkom!  

Ondanks de krachtige hogedruk sjilpen er zo nu en dan toch wat schoonheidsfoutjes in dit systeem. Ik vertelde dinsdag dat de temperaturen op woensdag wat lager konden uitpakken i.v.m het Saharazand. Dat 'wat' konden we veranderen in 'aanmerkelijk lager'.  Hoewel de meeste concentraties van dat stof zich ten oosten van ons land bevonden, was het vooral de aangevoerde lucht zelf die frisser was dan het leek. Ook de toename van de bewolking en wind speelden hier een rol in. Op de meeste plaatsen kwam het kwik niet boven de 13 graden uit, waar 19 mogelijk leek.

Verder trok er in de nachtelijke uurtjes een zwak front over ons land. Daar viel wat lichte regen uit, nu is 'wat' wel gepast, want vrijwel nergens viel er meer dan 2 mm. Een tweede schoonheidsfoutje was de dat het de bedoeling was dat de bewolking snel zou wegtrekken. In een groot deel van het land gebeurde dat ook wel, maar met name in het zuidoosten ging dat véél moeizamer en daar kunnen ze dan ook terugkijken op een meest bewolkte dag. Uiteraard was het in het westen weer strakblauw.

Na een frisse nacht met minima rond het vriespunt, moet het morgen dan echt overal zonnig zijn. Het blijft uiteraard droog en het kwik klimt wat hoger dan vandaag en ligt zo rond de 14 graden. De zuidoostelijke wind doet het ook rustig aan.

In het weekend lijkt het zaterdag ook zonnig te zijn, maar voor zondag ben ik vrij onverwacht niet helemaal zeker meer. 

Fijne avond!  

 Rode Sloot (Foto: DJMO)
Was het nou Roodeschool of Rode Sloot? Of Misschien toch een fietspad? DJMO vroeg zich dat af tijdens haar wandeling. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!