Organisatie GP Zandvoort trots als een pauw

De Grand Prix van Nederland kreeg vanmiddag met Max Verstappen een gedroomde winnaar. Naast de goede sportieve uitslag is de organisatie van de wedstrijd zeer tevreden over het verloop van het raceweekend. "Samen met alle betrokken partijen is geschiedenis geschreven", schreef de organisatie in een verklaring.

Vooraf werden de enorme bezoekersstromen met angst en beven tegemoet gezien door velen. Toch vielen de problemen met drukte op de wegen en in de treinen mee. "De in-en uitstroom van maximaal 65.000 bezoekers verliep het gehele weekend soepel, de drukte op het terrein bleef, na aanscherping van de communicatiemiddelen, beheersbaar en er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest. Het weekend werd zondag feestelijk afgesloten met de winst van Max Verstappen in de Formule 1", aldus de organisatie.

"We hebben voor het eerst weer de Grote Prijs van Nederland meegemaakt. Nederland, en in het bijzonder Zandvoort, is echt op de kaart gezet internationaal. Ik sta hier zo trots als een pauw dat we samen met onze fans, partners, leveranciers, NS, ProRail en Gemeente Zandvoort iets hebben neergezet dat door velen voor onmogelijk werd gehouden. Dankzij Nederlands ondernemerschap en organisatiekunde komt op dit evenement alles bij elkaar en hebben we samen geschiedenis geschreven", zo blikt Robert van Overdijk, directeur van de Dutch GP terug op het raceweekend.

Vrijdag kreeg de organisatie nog veel kritiek toen beelden van grote drukte rondgingen op social media. "De organisatie van de Dutch Grand Prix scherpte op vrijdag 3 september de communicatie richting het publiek aan om te zorgen voor een goede doorstroming in de pauzes. Zo zijn bezoekers ook via allerlei communicatiemiddelen gevraagd om hun vaste zitplaats zoveel mogelijk te gebruiken en elkaar de ruimte te geven. Deze aangescherpte communicatie heeft, volgens de betrokken overheidsdiensten, tot het gewenste resultaat geleid."