Verstappen: "Ongelofelijk"

Voor eigen publiek heeft Max Verstappen vanmiddag de Grand Prix van Nederland gewonnen. In een tactische strijd bleef de Nederlander Lewis Hamilton na een goede start de gehele race voor. Ondanks dat de Britse wereldkampioen af en toe dichtbij kwam kon hij Verstappen nooit bedreigen. De nieuwe leider in het WK-klassement noemde het "ongelofelijk".

"Zoals je al kunt horen is het ongelofelijk om hier te winnen. De verwachtingen voorafgaand aan het weekend waren erg hoog en het is niet makkelijk om die waar te maken. Ik ben enorm blij met de overwinning en het feit dat ik het kampioenschap weer leid. Het is simpelweg een geweldige dag, ook met al het publiek hier. Ongelofelijk", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"De start was erg belangrijk, maar die was goed", blikte de Red Bull-coureur na afloop van de race terug. "Mercedes heeft geprobeerd het ons erg lastig te maken, maar we wisten dat goed op te vangen. Lewis hield daarnaast constant de druk erop en reed ook na mijn laatste pitstop een aantal snelle rondjes, maar gelukkig was het gat groot genoeg. We kunnen erg blij zijn met de teamprestatie vandaag."

Verstappen keek ook alvast vooruit na de volgende wedstrijd, de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza. "Het is de afgelopen jaren niet ons beste circuit geweest, maar we zijn dit jaar over het algemeen overal competitiever. Desalniettemin moet alles kloppen zodat we voorin kunnen meedoen.” Dit geldt ook voor de andere resterende wedstrijden, aldus Verstappen: “Er komen nog veel verschillende soorten circuits aan, dus het kwartje zal ook nog een keer de andere kant opvallen. We moeten blijven pushen en nieuwe onderdelen op de auto blijven zetten."

Verstappen: "Ongelofelijk" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Ongelofelijk" (Getty Images / Red Bull Content Pool)