Verstappen: "Het is een geweldig gevoel om hier pole te pakken"

Voor een uitzinnig publiek veroverde Max Verstappen vanmiddag de pole position voor de Grand Prix van Nederland. Hij bleef Lewis Hamilton 38 duizendsten van een seconde voor en aangezien het moeilijk inhalen is op het circuit van Zandvoort was de eerste startplek erg belangrijk.

"Het is een geweldig gevoel om hier pole positie te pakken. Je ziet hier zó veel oranje en dat geeft een geweldige atmosfeer. Ik heb echt plezier gehad. De auto reed fantastisch en we hebben een goede stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van gisteren. Zodra de benzine uit de auto wordt gehaald, is deze baan ook echt ongelofelijk cool om op te rijden, vooral de tweede sector was een genot. Ook is de banking bij bocht drie en de laatste bocht spectaculair", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De pole-tijd van de Nederlander was dus net genoeg om Hamilton voor te blijven maar volgens Verstappen had hij nog veel sneller gekund. "De ronde zelf was goed, alleen bij het uitkomen van bocht drie schakelde ik op, maar het was zo hobbelig dat de auto van de vierde naar de zesde versnelling ging, dus ik verloor anderhalve tiende naar bocht zeven. Blijkbaar had ik ook mijn DRS niet open op het laatste rechte stuk, maar ik heb geen idee hoe dat kan want ik drukte wel op het knopje. Het zat erg dicht bij elkaar, al had ik nog wel wat sneller kunnen gaan als ik niet tegen die dingen aan was gelopen. Maar, uiteindelijk was het allemaal goed genoeg."

De uitgangspositie voor de wedstrijd van morgen is goed maar Verstappen denkt niet dat het morgen allemaal vanzelf zal gaan. "Het is uiteraard de beste startpositie, want we weten dat inhalen hier lastig wordt. Ik verwacht echter niet dat het een makkelijke race wordt. We moeten veel ronden rijden en de banden hebben het moeilijk in de hoge snelheidsbochten, maar vandaag was een goede dag dus ik hoop dat we het morgen af kunnen maken."

Verstappen: "Het is een geweldig gevoel om hier pole te pakken" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het is een geweldig gevoel om hier pole te pakken" (Getty Images / Red Bull Content Pool)