De Nederlandse band Paceshifters heeft onlangs hun vijfde studioalbum uitgebracht. Op dit album vinden we een duidelijke boodschap, namelijk dat er wat moet gebeuren aan de frustraties van de mens. Zelf praten ze graag over de thema's op het nieuwe album en wat hun inspiratie was voor dit strakke staaltje muziek.
Het is Zaterdag en om het weekend te beginnen proberen we een glimlach op je gezicht te krijgen. Laat in de comments weten of dat gelukt is en met welke foto
Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!
Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.
Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.
En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)
Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!
Elke vrijdagmiddag een dosis babes. Bizarre babes, lekkere babes, grappige babes, schaarsgeklede babes, wannabe babes etc. Babes dus.
Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!
De weekend gifdump. Onze wekelijkse gifdump waarin je letterlijk van alles voorbij kunt zien komen. Ter vermaak, uiteraard
Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!
Een krankzinnige situatie tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië. De wedstrijd is gestaakt nadat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten vier Argentijnse spelers van het veld wilden halen.
Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (beiden Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (beiden Tottenham Hotspur) zouden omdat ze in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest bij aankomst in Brazilië eerst twee weken in quarantaine moeten. Volgens de Braziliaanse autoriteiten hebben de vier Argentijnen hun reisdocumenten onjuist ingevuld. Het kwartet dient op last van de Braziliaanse overheid in isolatie te gaan en het land zo snel mogelijk te verlaten, zonder verder aan enige activiteiten deel te nemen.
Het leek allemaal uiteindelijk goed te komen aangezien de vier gewoon meegingen naar het stadion en drie zelfs hun opwachting maakten in de basis. Na enkele minuten kwamen er echter officials het veld op om de spelers er vanaf te halen. De Argentijnse ploeg verdween uiteindelijk naar de kleedkamers. "We zijn hier al drie dagen, maar jullie wachten tot de wedstrijd bezig is om plots jullie gezag te tonen?” aldus een woedende Lionel Messi bij het verlaten van het veld.
Inmiddels is de wedstrijd definitief gestaakt en zal vanavond ook niet meer worden hervat.
Jan Lammers, sportief directeur van de Grand Prix van Nederland, kijkt terug op een bijzonder geslaagd weekend in de Zandvoortse duinen. De oud Formule 1-coureur groeide zelf op in Zandvoort en racete diverse malen in de Formule 1 op het circuit in de duinen. Als medeorganisator looft hij de lokale bevolking en noemt het raceweekend "historisch".
"Wat een fantastisch weekend, we hebben de wereld verrast. We kijken terug op een zeer geslaagd internationaal evenement met Max als geweldige winnaar. Als klein jongetje groeide ik op in Zandvoort en was ik gelijk verliefd op het autoracen. Prachtig om hier dan nu als sportief directeur te staan", zo stelt Lammers in een verklaring van de organisatie.
De oud-coureur benadrukt ook de steun die de organisatie uit de badplaats ontving. "Van de Zandvoortse gemeenschap heb ik het hele weekend alleen maar positieve geluiden gehoord. Maar ook als land kunnen we ontzettend trots zijn."
"Ik wil iedereen bedanken voor de fenomenale organisatie achter de schermen. Wat een klus hebben we de afgelopen twee jaar geklaard. Maar het was het bloed, zweet en tranen waard. We zien graag dat dit evenement als een van de voorbeelden wordt gebruikt waardoor de evenementenbranche weer meer ruimte krijgt. Het was historisch", zo besluit Lammers zijn euforische terugblik op het weekend.
De hevige gevechten tussen de Taliban en verzetsstrijders in de Panjshir-vallei in het noordoosten van Afghanistan duren voort.
Er gaan verschillende verhalen rond over de gevechten. Het zogenoemde mde Nationale Verzetsfront, onder leiding van militieleider Ahmad Massud, zei dat het zware verliezen heeft toegebracht aan de Taliban en meer dan 1.000 van hun strijders 'te pakken' heeft gekregen. Veel van de Talibanstrijders zouden hierbij zijn gedood of gevangen gezet. De Taliban beweerde echter het tegendeel, ze hadden meer land ingenomen en zouden nu vijf van de zeven districten van de vallei in handen hebben. Het is de enige provincie in Afghanistan die nog niet door de islamisten is veroverd.
De voorzitter van de generale staf van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal Milley, waarschuwt voor een burgeroorlog in Afghanistan. Hij wist niet of de Taliban in staat is om hun macht te consolideren, vertelde de hooggeplaatste officier aan de televisiezender "Fox News". Milley waarschuwde dat dit de komende drie jaar zou kunnen leiden tot een reconstructie van Al-Qaeda of een versterking van de terroristische groepering IS in het land.
Botic van de Zandschulp heeft zondag opnieuw voor een stunt gezorgd op de US Open. De tennisser uit Venendaal versloeg in de vierde ronde in een zinderende vijfsetter de als elfde geplaatste Diego Schwartzman. De setstanden waren 6-3, 6-4, 5-7, 5-7 en 6-1. Van de Zandschulp is de eerste Nederlandse man in achttien jaar die de kwartfinales haalt van de Grand Slam in New York.
De 25-jarige Van de Zandschulp kende al een geweldige start. Hij brak Schwartzman direct. Hij hield stand en mede dankzij twaalf winners werd het 6-3. De service van Van de Zandschulp liep eveneens sterk. De Veenendaler sloeg in set twee drie aces en won liefst 89 procent van de punten op zijn eerste service, terwijl hij ook steeds een antwoord had op de opslagen van Schwartzman. Bij een 2-1- en 3-2-voorsprong kreeg hij zelfs twee breakpunten, maar die wist hij niet te verzilveren. Uiteindelijk pakte hij de set in de laatste game: 6-4.
De derde set ging gelijk op. In de zesde game wist de Nederlander een break te plaatsen, maar hij kon die break niet vasthouden. Daarna forceerde Schwartzman een break en moest Van de Zandschulp voor het eerst in de partij een set afstaan: 5-7. De vierde set verliep als een thriller. Van de Zandschulp verloor in de zevende game zijn servicebeurt, maar kwam alsnog op 4-4. Vervolgens won hij zijn eigen servicegame en kreeg hij bij de opslag van Schwartzman de eerste twee matchpoints, die hij verspeelde. Vervolgens trok Schwartzman de set naar zich toe: 5-7.
Een vijfde en beslissende set bleek nodig. Van de Zandschulp liet een hoop veerkracht zien. De Veenendaler sloeg gelijk toe op de service van Schwartzman en verzilverde de break in zijn eigen servicegame, waarna hij op zijn vijfde matchpoint toesloeg, de set met 6-1 won en zo zijn droomdebuut in New York met minstens één ronde verlengde.
Het is voor het eerst sinds 2004 dat een Nederlandse tennisser de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi haalt. Toen reikte Sjeng Schalken tot de laatste acht op Wimbledon. Diezelfde Schalken is de laatste Nederlandse tennisser die op de US Open de kwartfinales bereikte. Dat was in 2003. In de kwartfinales wacht de winnaar van de partij tussen Daniel Evans en de als tweede geplaatste Daniil Medvedev.
Dankzij het bereiken van de kwartfinales maakt Van de Zandschulp wederom een sprong op de wereldranglijst. De Veenendaler, die als de mondiale nummer 117 aan de US Open is begonnen, is virtueel de nieuwe nummer 61 op de wereldranglijst. Bovendien is hij al verzekerd van ruim 357.000 euro aan prijzengeld.
Update 22:30 uur
De tegenstander in de kwartfinales wordt Daniil Medvedev. Die won zondag zonder setverlies van de Brit Daniel Evans: 6-3, 6-4 en 6-3.
De zangeres van de Britse hitband Girls Aloud, Sarah Harding, is op 39-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. "Ze is vanmorgen vredig ingeslapen", zegt Hardings moeder Marie op Instagram. De muzikante kwam een jaar geleden naar buiten met haar kankerdiagnose.
Harding maakte in augustus 2020 bekend dat bij haar borstkanker in een vergevorderd stadium was vastgesteld. Ze verklaarde later dat Kerstmis 2020 waarschijnlijk haar laatste zou zijn.
In maart 2021 publiceerde ze een autobiografie, onder meer om anderen aan te moedigen om indien nodig medisch advies in te winnen - ook tijdens de coronapandemie. "Hoe eng het ook was om mijn diagnose bekend te maken, het was de juiste beslissing. De hoeveelheid steun die ik daardoor heb ontvangen is ongelooflijk", zei Harding destijds.
De vrouwenband Girls Aloud was in de jaren '00 een van de meest succesvolle muziekgroepen in Groot-Brittannië. Ze werd onder meer bekend met het nummer "Sound of the Underground" en de cover van het Pointer Sisters-nummer "Jump". De vijf leden werden bij elkaar gezet in de muziekshow "Popstars: The Rivals" uit 2002. Ze gingen in 2013 uit elkaar nadat ze in het VK meer dan vier miljoen singles hadden verkocht.
Primoz Roglic heeft voor de derde keer op rij de Ronde van Spanje gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma won ook de afsluitende tijdrit en dat betekende alweer zijn vierde ritzege deze Vuelta. In het algemeen klassement won hij bijna met vijf minuten verschil op Enric Mas.
Roglic had in de slottijdrit naar Santiago de Compostela het wel lastig met Magnus Cort. De Deen zat meerdere uren in de ‘hot seat’, maar zag Roglic aan de finish nog 13 seconden onder zijn tijd duiken. Geen vierde ritzege voor Cort, wel voor Roglic
Roglic wordt op het eindpodium geflankeerd door Enric Mas en Jack Haig, die z'n derde plaats succesvol verdedigde tegenover Adam Yates.
De Grand Prix van Nederland kreeg vanmiddag met Max Verstappen een gedroomde winnaar. Naast de goede sportieve uitslag is de organisatie van de wedstrijd zeer tevreden over het verloop van het raceweekend. "Samen met alle betrokken partijen is geschiedenis geschreven", schreef de organisatie in een verklaring.
Vooraf werden de enorme bezoekersstromen met angst en beven tegemoet gezien door velen. Toch vielen de problemen met drukte op de wegen en in de treinen mee. "De in-en uitstroom van maximaal 65.000 bezoekers verliep het gehele weekend soepel, de drukte op het terrein bleef, na aanscherping van de communicatiemiddelen, beheersbaar en er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest. Het weekend werd zondag feestelijk afgesloten met de winst van Max Verstappen in de Formule 1", aldus de organisatie.
"We hebben voor het eerst weer de Grote Prijs van Nederland meegemaakt. Nederland, en in het bijzonder Zandvoort, is echt op de kaart gezet internationaal. Ik sta hier zo trots als een pauw dat we samen met onze fans, partners, leveranciers, NS, ProRail en Gemeente Zandvoort iets hebben neergezet dat door velen voor onmogelijk werd gehouden. Dankzij Nederlands ondernemerschap en organisatiekunde komt op dit evenement alles bij elkaar en hebben we samen geschiedenis geschreven", zo blikt Robert van Overdijk, directeur van de Dutch GP terug op het raceweekend.
Vrijdag kreeg de organisatie nog veel kritiek toen beelden van grote drukte rondgingen op social media. "De organisatie van de Dutch Grand Prix scherpte op vrijdag 3 september de communicatie richting het publiek aan om te zorgen voor een goede doorstroming in de pauzes. Zo zijn bezoekers ook via allerlei communicatiemiddelen gevraagd om hun vaste zitplaats zoveel mogelijk te gebruiken en elkaar de ruimte te geven. Deze aangescherpte communicatie heeft, volgens de betrokken overheidsdiensten, tot het gewenste resultaat geleid."
NS heeft tijdens dit F1-weekend een kleine 90.000 racefans met 522 treinen naar Zandvoort en ’s avonds ook weer naar huis gebracht. Hiervoor reed er drie dagen lang iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. De gehele operatie, die we samen met ProRail hebben voorbereid, is goed verlopen. We kijken dan ook terug op een geslaagd Formule 1-weekend, met als kers op de taart natuurlijk de winst van Max Verstappen.
"Ik ben trots op wat we dit weekend onze reizigers richting het circuit hebben kunnen bieden. En wil alle collega’s die deze uitzonderlijke operatie mogelijk hebben gemaakt enorm bedanken. Veel Nederlanders hebben door de coronacrisis lange tijd geen gebruik kunnen maken van de trein. Voor veel reizigers was de reis naar Zandvoort dan ook een hernieuwde kennismaking met NS", aldus Tjalling Smit, lid van de Raad van Bestuur van de NS.
Extra collega’s
"300 extra collega’s hebben ervoor gezorgd dat alle racefans die de trein namen, goed zijn aangekomen en de weg konden vinden naar het circuit. Samen met ProRail hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel paraat zodat een storing snel verholpen kon worden", zo laat de NS weten in een verklaring.
Terugtocht op gang
Inmiddels is de terugtocht naar huis in volle gang. De komende uren verwachten wij nog veel racefans thuis te brengen. Om ervoor te zorgen dat we morgen al onze reizigers weer hun herkenbare dienstregeling kunnen bieden in een schone trein, zijn vannacht nog veel NS-medewerkers hard aan het werk.
Lewis Hamilton deed er vanmiddag alles aan maar kon niet voorkomen dat hij de overwinning van de Grand Prix van Nederland aan Max Verstappen moest laten. Bij de start kon de Brit Verstappen niet bedreigen en in de race brachten enkele tactische zetten niet genoeg om de Nederlander voorbij te komen. Hamilton erkende na afloop sportief zijn meerdere in de Red Bull-coureur.
"Wat een race! Wat een publiek!. Het is een geweldig weekend geweest. Max heeft het fantastisch gedaan, felicitaties aan hem. Ik heb echt alles gegeven en ben voluit gegaan. Ik heb zo hard gepusht als ik kon, maar ze waren gewoon te snel voor ons. Ik heb een mooie tijd gehad in Nederland, veel dank aan het publiek", aldus Hamilton, zo lezen we op Motorsport.com.
Op het circuit van Zandvoort met de snelle korte rondjes waren de achterblijvers een belangrijke factor gedurende wedstrijd. "Het was heel moeilijk om daar doorheen te komen. Ze (Red Bull, red) hadden gewoon de overhand en het is hier heel lastig om te volgen", onderkende de Mercedes-coureur.
In de laatste ronde zette Hamilton nog de snelste ronde neer en greep daarmee een belangrijk extra punt. "De laatste ronde was voor mij één van de mooiste delen van de race, want over één ronde met weinig brandstof is deze baan ongelooflijk. Dit is nu één van mijn favoriete circuits. Ik kijk ernaar uit om hier volgend seizoen terug te keren", zo besloot hij zijn analyse na afloop.
Voor eigen publiek heeft Max Verstappen vanmiddag de Grand Prix van Nederland gewonnen. In een tactische strijd bleef de Nederlander Lewis Hamilton na een goede start de gehele race voor. Ondanks dat de Britse wereldkampioen af en toe dichtbij kwam kon hij Verstappen nooit bedreigen. De nieuwe leider in het WK-klassement noemde het "ongelofelijk".
"Zoals je al kunt horen is het ongelofelijk om hier te winnen. De verwachtingen voorafgaand aan het weekend waren erg hoog en het is niet makkelijk om die waar te maken. Ik ben enorm blij met de overwinning en het feit dat ik het kampioenschap weer leid. Het is simpelweg een geweldige dag, ook met al het publiek hier. Ongelofelijk", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.
"De start was erg belangrijk, maar die was goed", blikte de Red Bull-coureur na afloop van de race terug. "Mercedes heeft geprobeerd het ons erg lastig te maken, maar we wisten dat goed op te vangen. Lewis hield daarnaast constant de druk erop en reed ook na mijn laatste pitstop een aantal snelle rondjes, maar gelukkig was het gat groot genoeg. We kunnen erg blij zijn met de teamprestatie vandaag."
Verstappen keek ook alvast vooruit na de volgende wedstrijd, de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza. "Het is de afgelopen jaren niet ons beste circuit geweest, maar we zijn dit jaar over het algemeen overal competitiever. Desalniettemin moet alles kloppen zodat we voorin kunnen meedoen.” Dit geldt ook voor de andere resterende wedstrijden, aldus Verstappen: “Er komen nog veel verschillende soorten circuits aan, dus het kwartje zal ook nog een keer de andere kant opvallen. We moeten blijven pushen en nieuwe onderdelen op de auto blijven zetten."
Verstappen: "Ongelofelijk" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Sonny Colbrelli heeft de Benelux Tour gewonnen. In de slotetappe vandaag wist de Italiaan zijn gisteren veroverde leiderstrui met succes te verdedigen. De laatste etappe, over 1577,9 kilometer van Namen naar Geraardsbergen, was een prooi voor Matej Mohoric, ploegmaat van Colbrelli bij Bahrain.
Na zo'n 100 vlakke kilometers volgden drie lokale rondes van 25 kilometer. Hierin moesten de Muur van Geraardsbergen,Denderoordstraat en de Bosberg bedwongen worden.
Het was Mohoric die er in de slotronde vandoor ging. Op 5 kilometer van de streep versnelde Dumoulin, maar hij kreeg Colbrelli mee. Uiteindelijk werd de Nederlander derde op vijftien seconden van Mohoric.
De eerste etappe in de Ronde van Groot-Brittannië is gewonnen door Wout van Aert. Na 180.8 glooiende kilometers was de Belg de snelste in de massasprint.
Stockwell, Walker, Rosskopf, Dlamini en Scott zorgden voor de vlucht van de dag door bijna direct vanuit de start op avontuur te gaan. Ze pakten een voorsprong van maximaal drie minuten. Op 20 kilometer voor de finish werd Stockwell als laatste van de kopgroep weer ingerekend door het peloton waar de regie in handen was van Jumbo en Deceuninck (Alaphilippe).
Alaphilippe maakte er een lange sprint van in de oplopende finishstraat, maar de Fransman redde het niet. Achter Van Aert werd Nils Eekhoff van DSM tweede.
De Dam en een deel van het Damrak staan vol met demonstranten tegen de coronamaatregelen. De gemeente roept inmiddels op om niet meer te komen, omdat het er "te druk" is. Zo meldt AT5.
De organisatie verwachtte 50.000 deelnemers. Hoeveel het er inmiddels zijn is niet duidelijk, maar het zijn er volgens de gemeente dus te veel. "Het is te druk bij de demonstratie in het centrum. Sluit niet meer aan. Kom hier niet naar toe", twittert de gemeente.
Update 17.00 uur: De demonstratie/protestmars loopt op zijn einde. De sfeer is gemoedelijk gebleven ondanks het 'provocerend gedrag' van enkele demonstranten. Er lopen nog een aantal demonstranten rond in het centrum, maar het merendeel is huiswaarts.
Eerdere berichtgeving:
Baudet
De demonstranten gaan om 12.00 uur lopen. Ze lopen dan richting het Leidseplein. Een groot aantal verschillende protestgroepen doet met de demonstratie mee. Ook Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer, is aanwezig. Hij heeft de afgelopen week meerdere keren zijn volgers opgeroepen om te komen.
Er wordt onder meer gedemonstreerd tegen het idee om coronabewijzen in te voeren voor horeca, musea en sportwedstrijden. Het eerste deel van de mars, die dus op de Dam begint, moet tot het Leidseplein in absolute stilte zijn. Daarna mag het geluid aan. De demonstratie eindigt om 15.00 uur.
Hekken
Vanwege de opbouw van het Concertgebouworkest is een deel van de Dam afgezet met zwarte hekken. Volgens organisator Michel Reijinga is dat geen belemmering. "Ik ben ervan op de hoogte en onze aanhang ook. We gaan aan de monument zijde staan en mogen uitwaaieren naar het Centraal Station en de Munt."
De gemeente had volgens de organisator geen bezwaar tegen de demonstratie. Dat was tijdens eerdere protestmarsen ook zo.
De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2.393 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.954.223 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.
Van de gemelde personen zijn er 67 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen 467 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 9 patiënten opgenomen, er liggen nu 213 mensen met COVID-19 op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.
Er zijn sinds de vorige update 2 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 18.037 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.
Het is aannemelijk dat niet alle met COVID-19 besmette personen zich laten testen. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.
De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.
Een deel van de hierboven genoemde data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.
Max Verstappen heeft de Grand Prix van Nederland gewonnen. De Nederlander was op Zandvoort met de Red Bull sterker dan de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Door de zege greep Verstappen opnieuw de leiding in het kampioenschap met drie punten voorsprong op Hamilton.
Verstappen startte vanaf poleposition en was meteen goed weg. De Nederlander kreeg Hamilton en Bottas achter zich aan, terwijl daarachter Antonio Giovinazzi terugviel van plek zeven naar negen, Fernando Alonso deed het veel beter en klom juist van negen naar zeven. Sergio Perez startte vanuit de pits en moest beginnen aan een lange inhaalrace. De Mexicaan was gestart op het harde rubber, maar remde er achter Nikita Mazepin vlakke kanten op en moest al vroeg stoppen voor nieuwe banden.
Verstappen liep al snel ruim drie seconden weg bij Hamilton die het tempo van de Nederlander niet kon volgen. Het was Hamilton die na 21 ronden als eerste van de toppers naar binnen kwam, een ronde later gevolgd door Verstappen. Dit gaf de leiding aan Bottas die zijn voorsprong langzaam maar zeker zag verdampen. Na een foutje in de 31e ronde ging Verstappen de Fin voorbij, waarna ook Mercedes-teamgenoot Hamilton voorbij rolde.
Hamilton voerde de druk op bij Verstappen, maar de Nederlander gaf geen krimp. Kleiner dan anderhalve seconde werd het gat niet en richting ronde veertig groeide het gat weer flink, te meer omdat Red Bull over de boordradio aangaf dat Verstappen alles moest geven. Het dwong Mercedes om Hamilton in ronde 40 opnieuw te stoppen, snel gevolgd door Verstappen. Hamilton kwam in verkeer terecht zodat hij niet kon profiteren.
Daarna probeerde Hamilton opnieuw het gat te dichten, maar Verstappen had tempo genoeg in de Red Bull om de Brit te pareren. Om een extra punt te pakken kwam Hamilton in de voorlaatste ronde binnen en hij greep de snelste ronde in de race. De strijd daarachter was veel intenser, want Perez kwam langzaam maar zeker naar voren en haalde zelfs de McLarens van Daniel Ricciardo en Lando Norris in om in de punten te eindigen. Bij die laatste inhaalactie raakten de Red Bull en de McLaren elkaar tweemaal.
Na 72 ronden werd Verstappen onder luid gejuich als eerste afgevlagd voor Hamilton en Bottas. Op een ronde achterstand eindigde Pierre Gasly met de AlphaTauri als vierde, voor de Ferrari van Charles Leclerc, de Alpine van Alonso, de Ferrari van Carlos Sainz, Perez, de Alpine van Ocon en Norris
Archeologie heeft steeds meer interesse naar de tijd van de nazi-terreur. Want er is nog veel onbekend. In het voormalige concentratiekamp Natzweiler-Struthof in de Elzasser Vogezen graaft een groep onderzoekers overblijfselen op uit het dagelijks leven van de gevangenen. Daarmee willen ze kennis opdoen over 'het dagelijkse leven' in een concentratiekamp.
Nu groeien er berkenbomen in de smederij van het voormalige concentratiekamp Natzweiler-Struthof, van de meeste muren staan er nog alleen de fundamenten en de grond is bijna overal bedekt met gras. En toch is er hier en elders in het voormalige kamp bewijs te vinden van de dagelijkse terreur waar de gevangenen hier ooit aan werden blootgesteld. Althans dat hopen archeologen deze zomer op te graven.
Deze operatie wordt geleid door Juliette Brangé, Master in Archeologie, slechts 22 jaar oud. De architectuur van enkele eerdere gebouwen is al in kaart gebracht, maar er zijn nog veel vragen: wat gebeurde er precies in de nabijgelegen steengroeve waarin de gevangenen moesten zwoegen? Waarvoor werden de tunnels gebruikt die ze in de berg moesten graven? En wat voor werk moesten ze in de smederij doen?
Het concentratiekamp Natzweiler-Struthof bestond tussen 1941 en 1944. Volgens informatie van het huidige monument kwamen hier uit heel Europa ongeveer 52.000 gevangenen aan. De meesten van hen waren politieke gedeporteerden, maar ook joden, Sinti en Roma en mannelijke homoseksuelen. De meesten van hen werkten in de bijbehorende steengroeve en velen stierven door het onmenselijk harde werk en de slechte leefomstandigheden in het kamp.
Brangé graaft momenteel met 18 vrijwilligers in een strook tussen een oud pakhuis en de smederij. Hier hebben ze al de resten gevonden van een teerdak en een door de gevangenen aangelegde weg. In de smederij ontdekten ze de naam Ivan, die iemand in een stenen sokkel had gekerfd. En in de kantoren onder de smidse kun je zelfs raden waar ooit bureaus en planken stonden, want de muurverf is rondom aan de buitenkant geverfd.
Archeologen willen het dagelijks leven begrijpen
Maar waarom überhaupt graven als er nog archieven zijn vol met documenten uit het nazi-tijdperk en rapporten van hedendaagse getuigen? En trouwens: is het niet allemaal nog te vroeg in de geschiedenis om voor archeologie interessant te zijn? Claudia Theune, hoogleraar archeologie aan de Universiteit van Wenen met een focus op door de nazi's gedwongen kampen, is het daar niet mee eens. "Archeologie is erg goed als het gaat om het dagelijks leven, zelfs in extreme omstandigheden", zegt ze. "De vondsten geven ons informatie over gebruikte overlevingsstrategieën. Geschreven documenten vertellen daar in de regel niet veel over. En hedendaagse getuigen melden vaak andere dingen dan de dagelijkse routine, de alledaagse terreur."
De eerste opgravingen in voormalige nazi-kampen in Duitsland vonden plaats in de jaren negentig. Archeologen doen nu in bijna heel Europa onderzoek naar dit onderwerp, zegt Theune. Ze zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in de structuur van de gebouwen, de omliggende infrastructuur, de locaties waar de dwangarbeiders moesten werken - maar natuurlijk ook naar eventuele persoonlijke bezittingen van de gevangenen.
Voor haar als onderzoeker zijn vooral voorwerpen van belang die de overlevingsdrang van de gedetineerden laten zien, zegt Theune. "We hebben onder meer schoenen gevonden die iemand zelf heeft gemaakt." Deze werden aan elkaar genageld uit verschillende lagen restanten van banden om de voeten een beetje te bescherming te bieden. Ook maakten gedetineerden hun eigen lepels om überhaupt soep te kunnen eten. En - waarschijnlijk om hun identiteit niet volledig te verliezen - zouden ze op kopjes of schalen hun initialen of hun naam hebben gezet. In concentratiekamp Sachsenhausen vond ze een klein houten hart - "Een voorwerp dat even een aangenaam gevoel oproept? Het is allemaal belangrijk om te overleven", zegt Theune.
Hiaten in de kennis
Barbara Hausmair, universitair docent middeleeuwse en moderne archeologie aan de Universiteit van Innsbruck, is overtuigd van het nut van archeologie voor een beter inzicht in het nazi-tijdperk. Ze zegt: "Het idee dat alle kennis over nazi-terreur al bekend zal zijn, is niet waar." Volgens ruwe schattingen van het Holocaust Memorial Museum in de Verenigde Staten waren er ongeveer 40.000 dwangarbeidskampen in nazi-Duitsland en de door de Nazi's bezette gebieden. We kennen natuurlijk de grote concentratiekampen, maar er waren ook veel kleinere dwangarbeidskampen met slechts 10 of 100 gevangenen.
"Je kunt ze niet allemaal vergelijken met de beelden van Dachau of Auschwitz." Naar deze kleinere dwangarbeidskampen is relatief weinig onderzoek gedaan. Van sommige kleine kampen is de locatie zelfs onbekend. Als archeologe die al onderzoek heeft gedaan naar verschillende voormalige kampen, is ze vooral geïnteresseerd in de vraag: "Welke mogelijkheden hadden mensen die onder zulke extreme omstandigheden gevangen werden gehouden?" Archeologische vondsten zouden hier beslissende antwoorden op kunnen geven: Waar werden de mensen van voorzien? Waren er mogelijkheden om het dagelijks leven subversief te verbeteren? Was het mogelijk voor de gevangenen om extra voedsel, luxegoederen of medicijnen te krijgen?
Archeologie zou ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren om de mensen te laten beseffen dat nazi-uitbuiting "niet verborgen in een achterkamertje, maar vaak vlak voor de deur gebeurde". Het concentratiekamp Natzweiler-Struthof alleen al had ongeveer 50 buitenkampen in de bezette Elzas, Baden-Württemberg en andere deelstaten - die op hun beurt meestal niet geïsoleerd op het platteland lagen, maar verbonden waren met productiefaciliteiten, bedrijven en infrastructuur. Het onderzoeken en zichtbaar maken van deze locaties staat bij de herwaardering centraal. In het concentratiekamp Natzweiler-Struthof wordt komende zomer weer gegraven. Dan willen Juliette Brangé en haar team zich onder meer wijden aan de mysterieuze tunnels.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is het scoutinggebouw van scouting Merhula op Landgoed Soestdijk verwoest door een grote brand. De brand werd om 4.40 uur gemeld door een buurtbewoner. Zo meldt RTV Utrecht.
Toen de brandweer ter plaatse arriveerde stond het grotendeels houten gebouw volledig in brand. Er viel toen al niets meer te redden. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is gaande.
Het houten gebouw deed vroeger dienst als kleuterschool voor het koninklijk huis. De afgelopen tijd was er onenigheid ontstaan tussen de scoutinggroep Merhula en de nieuwe uitbater van het paleisterrein over de toekomst van het gebouw. De scouting wilde het huurcontract met 50 jaar verlengen zodat nieuwbouw lonend zou worden, maar er werd slechts een contract van 30 jaar aangeboden. Afgelopen week is de toekomst van dit clubhuis besproken in de gemeenteraad van Baarn.
Inmiddels is er een succesvolle Gofundme actie opgestart om geld in te zamelen voor een nieuw te bouwen clubhuis.
Op Twitter verscheen een bericht (met spelfouten)waarin werd gesteld dat 'Revolutionary Resistance' de verantwoording voor het in brand steken van het clubhuis opeiste.
"Everything voor Everyone.......Today early morning 4 sep, we set an explosion fire bomb on the scoutinggebouw op landgoed Soestdijk. As we sure the former Willem-Alexander school building burned down, and got completely destroyed. This is an answer of proletariat against bourgeoise loyal family. Equal education abilty for everyone. ALL IMIGRANTS ( INCLUDING NON-DACUMENTED IMMIGRANTS) must be able to study and receive equal finance support as others......'Revolutionary Resistance'"
Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.
Vanmiddag valt de finishvlag van de Grand Prix van Nederland en heeft de wedstrijd eindelijk een nieuwe winnaar. Maar wist je dat de laatste Grand Prix op Zandvoort een hele bijzondere winnaar kende? In 1985 won Niki Lauda de laatste Formule 1-race uit zijn imposante loopbaan op het circuit in de duinen.
Het podium van Lauda (1975, 1977, 1984), Alain Prost (1985, 1986, 1989, 1993) en Ayrton Senna (1988, 1990, 1991) was een illustere in de F1, samen behaalden de heren 10 wereldtitels. Met Nigel Mansell (1992), Nelson Piquet (1981, 1983, 1987) en Keke Rosberg (1982) was het een sterk bezet veld dat jaar in Zandvoort. Ter illustratie, de eerste wereldkampioen van een nieuwe generatie was Michael Schumacher in 1994.
Lauda komt vlak voor Prost over de streep bij de Grand Prix van Nederland in 1985 (WikiCommons/Noord-Hollands Archief/Fotoburo de Boer)
Ten minste drie Pakistaanse militairen zijn om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag door de militante groepering Tehrik-e-Taliban-Pakistan (TTP) in het zuidwesten van Pakistan. Twintig mensen raakten gewond. De aanslag vormt een piek in aanvallen op veiligheidstroepen sinds buurland Afghanistan in handen viel van de Taliban. Zo meldt de Stentor.
De Porsche Supercup-race op het circuit van Zandvoort heeft geen Nederlandse overwinning opgeleverd, maar Larry ten Voorde deed wel uitstekende zaken in de strijd om de titel. Na de race op Zandvoort zijn er nog twee races te rijden, komend weekeinde in Monza.
Met Laurin Heinrich en Leon Köhler voorop en kampioenschapsleider Larry ten Voorde en Max van Splunteren op de vijfde en zevende plek werd men richting de Tarzanbocht gestuurd. Ten Voorde leverde in ronde één een plekje in bij Dylan Pereira, maar drie ronden later pakte hij de Luxemburger terug.
Heinrich, Köhler, Simone Iaquinta en Ayhancan Güven reden in de top-4, maar kregen Ten Voorde achter zich aan, terwijl Van Splunteren achter Pereira zat. Na de inhaalactie van Ten Voorde gebeurde er voorin bar weinig meer, hoewel Jaap van Lagen zich nog naar een prima achtste plek reed.
De winst ging zo naar de jonge rookie Heinrich, Köhler zat er de hele race vlak achter, maar kon niet echt een poging wagen en werd tweede. Iaquinta completeerde het podium, voor Güven, Ten Voorde, Pereira en Van Splunteren. Ten Voorde's enige overgebleven concurrent in de titelstrijd, Jaxon Evans, werd tiende.
Ook tegen de relatief onbekende Arkadiusz Wrzosek uit Polen is het Badr Hari niet gelukt om te winnen in de zwaargewichtdivisie van Glory. Ondanks een groot overwicht in het grootste gedeelte van het gevecht was één moment genoeg voor de Pool. Met een headkick kreeg hij Hari neer. Zo meldt het AD.
In Tokyo zijn dit weekeinde de laatste medailles verdeeld op de Paralympische Spelen. Nederland was ook in het slotweekeinde prima vertegenwoordigd, inclusief een gouden medaille waar al decennia op werd gejaagd.
Rolstoelbasketbal - Vrouwen
Nederland behoort al jaren tot de wereldtop en won al sinds het begin in 1988 medailles: brons in 1988 en 1992, zilver in 1996 en na een lange droogte weer brons in 2012 en 2016. In Tokyo verloor Nederland in de groepsfase van China, maar in de finale werd revanche genomen: China was de beste in het eerste kwart, daarna rolde Nederland er overheen op weg naar een 50-31 zege en éindelijk paralympisch goud voor de ploeg van topschutters Mariska Beijer en Bo Kramer.
Rolstoeltennis - Dubbelspel vrouwen
Diede de Groot en Aniek van Koot vormen het Dream Team in het vrouwendubbelspel en dat maakten ze in Tokyo volledig waar. Met geweldige overmacht pakten ze het paralympisch goud, de Britse dames Lucy Shuker en Jordanne Whiley werden één game gegund: 6-0, 6-1. Van Koot won in Rio al goud met Jiske Griffioen, net als in het vrouwenenkelspel heeft Nederland ook in het dubbelspel nu nog altijd álle paralympische titels gewonnen.
Rolstoeltennis - Enkelspel mannen
Tom Egberink speelde het toernooi van zijn leven en bereikte de finale, maar daar hield het wel op. De Japanse favoriet en nummer één Shingo Kunieda was met 1-6, 2-6 een flinke maat te groot, maar Egberink kon wel uiterst tevreden zijn met het paralympisch zilver.
Rolstoeltennis - Quads enkelspel mannen
Sam Schröder kent een topjaar en maakte zijn absolute doorbraak, maar paralympisch goud was nog nét een brug te ver. De Australische nummer één van de wereld, Dylan Alcott, had het één set moeilijk en maakte het vervolgens af: 6-7 (2), 1-6.
Atletiek - Marathon vrouwen T54
Nikita den Boer werd geboren met spina bifida en zit sinds haar dertiende in een rolstoel. Op de Spelen eindigde de rolstoelracer uit Haarlem als vierde en zevende op de 5000 en 1500 meter, op de marathon bleef ze lang in de achtervolgende groep. Die groep haalde koploopster Susannah Scaroni bij en streed om het goud. Dat ging na een zinderende eindsprint naar de Australische Madison de Rozario, voor veterane Manuela Schär: de Zwitserse pakte in 2004 al zilver op de 200 meter, maar greep in Tokyo opnieuw naast haar eerste goud. Den Boer hield Wakaki Tsuchida uit Japan achter zich en pakte op vijf seconden in 1:38.16 uur het brons, haar eerste paralympische medaille.
Atletiek - Kogelstoten vrouwen F40
Lara Baars werd geboren met achondroplasie en heeft daardoor te maken met dwerggroei. In Rio pakte ze paralympisch brons in het kogelstoten, het onderdeel waarop ze in 2015 WK-zilver pakte en dit jaar voor de tweede keer op rij goed was voor EK-zilver. Met 7,64 meter in haar vierde poging deed Baars het in Tokyo goed, maar verder dan plek zeven kwam ze er niet mee: onder meer drie Tunesische vrouwen deden het beter, ze was wel de derde Europeaanse.
Atletiek - Verspringen mannen T20
Ranki Oberoi werd geboren met intellectuele problemen, waardoor zijn coach bijvoorbeeld veel meer tijd nodig heeft om ervoor te zorgen dat hij de instructies goed in zijn geheugen heeft. Hij draait al jaren mee in de top in het verspringen, hij is zelfs de regerend wereldkampioen en werd vierde op de Spelen in Rio. In Tokyo lukte het niet: de 6,76 meter van zijn tweede sprong was beduidend minder ver dan gehoopt, hij bleef steken op plek zeven.
Atletiek - 200m mannen T64
Levi Vloet werd geboren zonder rechtervoet, omdat er tijdens de zwangerschap een bloedstolling ontstond - in 2013 werd zijn rechteronderbeen geamputeerd. Op het EK dit jaar pakte Vloet goud en zilver op de 200 en 100 meter, op de Spelen zat een medaille er nog niet in: zevende in 23,10 seconden, waarbij hij wel de derde Europeaan was. Goud ging in 21,43 seconden naar Sherman Isidro Guity uit Costa Rica.
Op het circuit van Zandvoort is het raceweekeinde in de Formule 3 weer afgesloten. Titelfavoriet Dennis Hauger sloeg op de zondagochtend een mooie slag in de strijd om het kampioenschap door voor de volgepakte tribunes de winst te pakken.
De derde en laatste race ging van start met kampioenschapsleider Dennis Hauger op poleposition en David Schumacher naast hem, terwijl Victor Martins en Hauger's voornaamste concurrent Jack Doohan op de tweede rij stonden. Hauger, Schumacher en Martins behielden hun plek, Doohan werd na een tikje gepakt door Clement Novalak en Alexander Smolyar.
Verder gebeurde er ronde na ronde eigenlijk niet heel veel in de strijd om de voorste plekken, hoewel Caio Collet nog met een mooie actie naar de zevende stek ging. Met drie ronden te gaan opende Martins in de Hugenholtzbocht de aanval op Schumacher's tweede plek, wat eindigde met een touché en een in de barrière staande Schumacher.
Met Hauger, Novalak en Martins voorop werd het groen voor nog één ronde gezwaaid, hoewel Martins een tijdstraf van tien seconden aan de broek had. Er gebeurde weinig meer en dus ging de winst naar Hauger, voor Novalak en Smolyar - Martins zakte met zijn straf terug naar plek tien, Tijmen van der Helm ging er in de laatste ronde in de Hugenholtzbocht nog af.
De Nederlandse volleyballers zijn in de derde EK groepswedstrijd dicht bij een stunt geweest. Tegen Rusland wist Oranje een vijfde set af te dwingen, maar daarin waren de Russische volleyballers net te sterk voor Oranje: 2-3 (13-25, 25-19, 21-25, 25-21, 13-15).
Oranje had de eerste twee groepswedstrijden tegen Spanje en Noord-Macedonië gewonnen, maar de eerste echte test voor Nederland was tegen Rusland, dat donderdag nog verassend had verloren tegen Turkije. Rusland begon scherp aan de wedstrijd en liet Oranje kansloos in de eerste set, maar daarna kregen een spannende wedstrijd en wist Nederland tot twee keer toe een achterstand op te halen en sleepte Oranje een vijfde set eruit.
In de vijfde set was Rusland toch net wat te sterk voor Oranje. Op het derde wedstrijdpunt pakte de Russische volleyballers de zege tegen Nederland.
Maandag staat Nederland tegenover Turkije, dat samen met Finland beide poulewedstrijden wist te winnen.
Het is de Nederlandse volleybalsters niet gelukt om het EK af te sluiten met een medaille. In de strijd om het brons ging Oranje zaterdag in drie sets onderuit tegen Turkije: 25-20, 25-19, 25-23.
Oranje kwam enigszins tot de halve finales op het EK en daarin gingen ze kansloos onderuit tegen Italië. Ook in de strijd om het brons was Turkije, net zoals in de groepsfase, duidelijk te sterk voor de Nederlandse volleybalsters. Alleen in de derde set kon lang mee met de Turkse volleybalsters, maar ook die ging naar Turkije.
De titel ging naar Italië. De Italiaanse volleybalsters verloren de eerste spannende set nog van Servië. Daarna viel het de kant op van Italië en pakte ze voor de derde keer in de geschiedenis de titel op het Europees kampioenschap.
Het Nederlands elftal heeft in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar een simpele overwinning geboekt. In Eindhoven werd Montenegro met 4-0 verslagen door de ploeg van Louis van Gaal. Noorwegen klopte Letland met 2-0 en Turkije won met 3-0 van Gibraltar, waardoor er weinig veranderde in de groep.
Na een wat lastig eerste kwartier kwam Oranje er beter in en na een paar gemiste kansen viel de openingsgoal kort voor rust: Memphis Depay kreeg een strafschop mee en schoot die er feilloos in. Kort na rust moest doelman Justin Bijlow zowaar even een redding verrichten, waarna de Nederlandse verdediging Montenegro nog eens in staat stelde te scoren, gelukkig voor Nederland zonder succes.
Depay verdubbelde uiteindelijk de score en brak het Montenegrijnse verzet definitief, zijn dertigste goal in totaal voor Oranje. Georginio Wijnaldum tekende vervolgens nog voor de 3-0 en de eindstand kwam op het bord dankzij een fraai binnengeschoten goal van PSV'er Cody Gakpo, zijn eerste in het Nederlands elftal.
Dinsdag speelt Nederland tegen Turkije, een belangrijke wedstrijd met het oog op kwalificatie.
Het is alweer zover, de laatste etappe van de Vuelta a España. Een tijdritje over 34 kilometer, dat mag voor leider Primoz Roglic geen enkel probleem op gaan leveren, waarmee hij de eerste renner wordt met drie opeenvolgende zeges sinds Roberto Heras in 2011 bij de rechter zijn derde Vuelta won, namelijk die van 2005.
Gisteren kregen we in de laatste rit-in-lijn een geweldig spektakelstuk voorgeschoteld, Miguel Angel Lopez verloor zijn derde plek, mocht het van de ploegleiding niet goed proberen maken - dat zou teamgenoot Enric Mas' tweede plek in de weg zitten - en stapte woest af. Allemaal leuk voor Jack Haig, de renner van 2021's wonderploeg Bahrain - Victorious staat nu derde.
Vandaag volgt dus een tijdrit, die zeker niet al te makkelijk is - we verwijzen door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, de 63e en laatste van het jaar alweer! Olympisch tijdritkampioen Roglic moet 2:38 minuten verdedigen op Mas, Haig staat op 4:48 en heeft exact één minuut marge op Adam Yates. De wonderbaarlijke Gino Mäder - uiteraard één van de Bahrainmannen - staat op plek vijf op 8:14 minuten.
Om 17.08 uur is Josef Cerny, drager van de rode lantaarn, de eerste renner die op pad gaat, gevolgd door Fabio Jakobsen, die zijn puntentrui veilig gaat stellen door gewoon te finishen. De topfavoriet voor de dagzege start ook gewoon als laatste, want dat is Roglic: hij vertrekt om 19.49 uur.
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Hallo mede-anti-Formule 1 fans. (Satire natuurlijk, of meen ik het echt? )
Gisteren was het wederom niet overal even zonnig. Was het eerst vooral het noorden dat geteisterd werd door hardnekkige bewolking, maar deze keer waren ze in een strook over het zuiden van het land de klos. Verder scheen op heel veel plaatsen wel de zon. Het was onder de bewolking net aan 20 graden en ook in de zon was het nog maar 21 graden.
Onweersbuien waren niet eens zo ver weg. Tot in het noorden van Frankrijk maakten ze acte de precense. Behoorlijk heftige buien waren en zijn dat. Ook in het Alpengebied vonden we buien en datzelfde was ook het geval in en rond de omgeving van Italie. Verder was het in Europa behoorlijk zonnig en droog. Ondertussen zien we het in het noorden van Scandinavie al redelijk afkoelen.
Vandaag is het dan echt in het hele land zonnig. Bewolking krijgt weinig kans meer en dat komt omdat de stroming nu duidelijk meer vanaf land komt en niet meer vanaf noordelijke wateren. Het spreekt voor zich dat het ook in Zandvoort zonnig is. De temperaturen liggen daar rond de 21 graden, maar als je dieper het woeste binnenland intrekt als backpacker dan kom je al gauw waarden tegen die na een lange slopende tocht zullen uitkomen bij 25 graden in Brabant en Limburg. De wind heeft nu een oostelijke voorkeur en is niet meer dan zwak tot matig.
De dagen erna komt er steeds wat bij aan temperatuur. Woensdag t/m vrijdag is het uitstekend weer. Veel zon en droog en met 24 tot 28 graden is het gewoon echt genieten geblazen. Op de zogezegde hitte-haters na. DIT IS GEEN HITTE! Gewoon voor iedereen prima uit te houden. En nee, het gaat ook niet benauwd worden, want de aangevoerde lucht is droog.
Benauwd zou het misschien wel op vrijdag kunnen worden. Dan beginnen fronten zich wat meer op te dringen. Als er neerslag op vrijdag gaat vallen zal dat in de vorm van onweersbuien zijn.
Enfin, een uitstekende week voor de boeg.
Fijn weekend!
De schoonvader van Charged is op werkbezoek in Oostenrijk. (Foto: Schoonvader van Charged.)
Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.