Hamilton: "Dit is nu één van mijn favoriete circuits"

Lewis Hamilton deed er vanmiddag alles aan maar kon niet voorkomen dat hij de overwinning van de Grand Prix van Nederland aan Max Verstappen moest laten. Bij de start kon de Brit Verstappen niet bedreigen en in de race brachten enkele tactische zetten niet genoeg om de Nederlander voorbij te komen. Hamilton erkende na afloop sportief zijn meerdere in de Red Bull-coureur.

"Wat een race! Wat een publiek!. Het is een geweldig weekend geweest. Max heeft het fantastisch gedaan, felicitaties aan hem. Ik heb echt alles gegeven en ben voluit gegaan. Ik heb zo hard gepusht als ik kon, maar ze waren gewoon te snel voor ons. Ik heb een mooie tijd gehad in Nederland, veel dank aan het publiek", aldus Hamilton, zo lezen we op Motorsport.com.

Op het circuit van Zandvoort met de snelle korte rondjes waren de achterblijvers een belangrijke factor gedurende wedstrijd. "Het was heel moeilijk om daar doorheen te komen. Ze (Red Bull, red) hadden gewoon de overhand en het is hier heel lastig om te volgen", onderkende de Mercedes-coureur.

In de laatste ronde zette Hamilton nog de snelste ronde neer en greep daarmee een belangrijk extra punt. "De laatste ronde was voor mij één van de mooiste delen van de race, want over één ronde met weinig brandstof is deze baan ongelooflijk. Dit is nu één van mijn favoriete circuits. Ik kijk ernaar uit om hier volgend seizoen terug te keren", zo besloot hij zijn analyse na afloop.