Hamilton: "De fans waren geweldig vandaag, hoop dat ze hun geld terugkrijgen"

In een drijfnat Spa viel de Grand Prix van België vanmiddag in het water. De fans rond de baan zagen de F1-wagens maar weinig langskomen en al helemaal nooit op racesnelheid. Lewis Hamilton toonde zich na de wedstrijd begaan met het lot van de toeschouwers die urenlang in de regen stonden.

"Ten eerste wil ik zeggen dat het me spijt voor de fans. Hier heeft natuurlijk niemand schuld aan. De fans waren geweldig vandaag, dat ze de hele tijd hier bleven voor ons en wachtten op een mogelijke race. Ze wisten op het eind, toen ze ons weer de baan op stuurden, dat de baan niet beter was dan voorheen. Dat deden ze gewoon zodat we de verplichte minimale twee ronden konden rijden", aldus Hamilton na afloop van 'race', zo lezen we op Formule1.nl. "Ik hoop dat de fans hun geld terugkrijgen", voegde hij eraan toe.

De Britse wereldkampioen vond de beslissing om niet te racen volkomen logisch. "Je kon niet eens zien wat er vijf meter voor je zat. De auto verdween dan. Het was op de rechte stukken lastig om de flitsende achterlichten te zien. Het is jammer, want ik had graag geracet. Het had een geweldige race kunnen worden als het niet zo hard had geregend."