Hamilton ondervindt nog steeds gevolgen coronabesmetting

Op het podium na de Grand Prix van Hongarije was te zien dat Lewis Hamilton het zwaar had. Niet gek na een race waarbij hij zich van achter in het veld naar het podium knokte. Maar volgens de Brit ondervindt hij nog steeds problemen van zijn coronabesmetting. Hamilton die vorig jaar de Grand Prix van Sakhir moest missen door Covid-19 heeft vermoedelijk last van long Covid.

Mensen met long Covid hebben, nadat ze hersteld zijn van Covid-19, klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, langdurig verlies van reukvermogen, of kampen met een depressie of vergeetachtigheid. Hamilton vertelde na de wedstrijd in Hongarije nog steeds te worstelen met zijn fitheid.

"Ik had erg last van duizeligheid en alles werd een beetje wazig op het podium. Ik heb het hele jaar gevochten met mijn gezondheid, om gezond te blijven na alles wat er vorig jaar gebeurde", zo onthulde Hamilton tijdens de persconferentie, lezen we op Formule1.nl.

"Het is nog steeds een gevecht. Ik heb nog niet met iemand hierover gesproken, maar ik denk dat het sluimert. Mijn training is anders geweest sindsdien en het niveau van vermoeidheid is anders. Ik probeer mezelf nog steeds zo goed mogelijk voor te bereiden. Wie weet wat het vandaag was, misschien was het iets met hydratatie", aldus de Britse wereldkampioen.