Hamilton over herstart: "Ze zeiden dat er regen naar ons toe kwam"

Na een start waarbij er achter Lewis Hamolton veel gebeurde en een tactische blunder bij de herstart die de Brit ver terugworp in het veld, wist Hamilton alsnog naar een podiumplek te rijden. Met zijn tweede plaats (na de diskwalificatie van de als tweede geëindigde Vettel) en de negende plaats van Max Verstappen pakte de Mercedes-coureur de koppostitie in de WK-stand weer terug.

"Vandaag was absoluut zwaar. We maken het altijd moeilijk voor onszelf. Het is gek om te denken dat wij de enige op de grid waren bij de herstart, maar dit soort dingen gebeuren en daar leren we van. Ik heb alles gegeven en had aan het einde niets over", aldus Hamilton, zo lezen we op Motorsport.com.

De herstart van de race zag er koddig uit toen alle coureurs behalve Hamilton na de opwarmronde de pits binnenkwamen voor slicks. "Ik vertelde het team gedurende de ronde hoe de baan erbij lag, maar ze zeiden dat er regen naar ons toe kwam. Ik dacht dus dat zij andere informatie hadden, maar toen zag ik iedereen naar binnen komen", zo legde de Brit na afloop uit.

"Voorafgaand aan dit weekend wisten we zeker niet hoe het zou verlopen. Gezien de omstandigheden vandaag ben ik tevreden", zo stelde Hamilton na afloop vast.