Colombo en Doohan winnen natte F3-races Spa-Francorchamps

Op het circuit van Spa-Francorchamps hebben de jongelingen in de Formule 3 zaterdag de eerste twee races van het weekeinde afgewerkt. Dat gebeurde onder bepaald geen droge omstandigheden, wat het niet makkelijk maakte.

Race één
Poleposition was voor Lorenzo Colombo, die de twaalfde tijd noteerde in de kwalificatie. Jak Crawford stond naast hem, voor Roman Stanek en Johnathan Hoggard. Het was drijfnat en dus werd enige tijd achter de safety car gereden, maar na een paar ronden kon men dan toch los.

Colombo behield bij die start zijn leidende positie, Crawford, Stanek en Hoggard volgden. Zo reed men voorin lang door, met drie ronden te gaan sloeg Caio Collet met een zinderende actie in Eau Rouge en op Kemmel toe door naar plek vier op te schuiven als ware het een computerspelletje.

Colombo ging er met de overwinning vandoor, ver voor Crawford en Stanek. Frederik Vesti nam Collet nog te pakken en werd vierde, voor Victor Martins en Hoggard - Collet werd vanwege een tijdstraf van vijf seconden negende, zijn actie in Eau Rouge was net iets te enthousiast geweest.

Race twee
Met Trident-teamgenoten Jack Doohan en David Schumacher op de eerste rij en Alexander Smolyar met Collet achter hen ging race twee van start op een nog altijd flink vochtig circuit. Smolyar viel na de eerste bocht flink terug, Logan Sargeant schoof langs Collet door naar de derde plek.

Matteo Nannini kwam in het tweede deel van de race stil te staan, waardoor de safety car de baan betrad. Doohan, Schumacher en Sargeant reden nog altijd voorop, voor Collet, Clement Novalak en Vesti. Kort na de herstart ging het fout in Eau Rouge, achterin het veld: Amaury Cordeel spinde, Calan Williams gleed er tegenaan - beide coureurs leken gelukkig in orde.

De safety car ging alleen voor de sier nog even naar binnen, Doohan's overwinning kwam niet in gevaar. Schumacher en Sargeant completeerden het podium, kampioenschapsleider Dennis Hauger werd negende. Tijmen van der Helm finishte als zestiende, zeven plekken beter dan in race één.