COVID-19: 4211 nieuwe besmettingen en 88 doden, totaal 974.775 en 13.959

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4211 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 974.775 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 196 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1600 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 29 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 640 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 88 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 13.959 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Vanaf heden worden ook dagelijks het aantal toegediende vaccins weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.